Ο σιωπηλός πόνος της Μπέσυς Μάλφα για την απώλεια της μητέρας της

«Έφυγε» από την ζωή την προηγούμενη εβδομάδα, νικημένη από τον καρκίνο.

Λίγες ώρες αφότου αποχαιρέτησε τη λατρεμένη της μητέρα, η οποία «έσβησε» την περασμένη Τετάρτη, η Μπέσυ Μάλφα ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Ζίνα, έσφιξε τα δόντια και έδωσε την παράσταση της ζωής της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.

Κρύβοντας πίσω από το μακιγιάζ τον πόνο και συγκρατώντας με κόπο τα δάκρυά της, η σπουδαία θεατρίνα πρόσφερε για ακόμη μια φορά ατέλειωτο γέλιο στο κοινό της κωμωδίας «Το σώσε».
Τους τελευταίους μήνες η 72χρονη ζωγράφος Ολγα Μάλφα έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, που από το νεφρό έκανε μετάσταση στους πνεύμονες. Νοσηλευόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο και, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών Γιώργου Κωνσταντέλου, Παντελή Σκάρλου, Νικόλαου Ζία να την κρατήσουν στη ζωή, εκείνη «έσβησε» ήρεμα και γαλήνια, όπως ακριβώς έζησε.

«Η μητέρα μου ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Θυσίασε το ταλέντο και την καριέρα της για να μας κάνει καλούς και άξιους ανθρώπους, εμένα και τον αδελφό μου» είπε συγκλονισμένη στην «Espresso» η Μπέσυ Μάλφα, η οποία όλο αυτό το διάστημα είχε στο πλευρό της τον θεατρικό επιχειρηματία Μάρκο Τάγαρη και τη σύζυγό του Ελεάνα, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, αλλά και τον Αλέξανδρο Ρήγα.

Η μητέρα της ηθοποιού ήταν απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Βακαλώ και πίνακάς της φιλοξενείται σήμερα στο πολεμικό πλοίο «Αποστόλης». Ηταν ιδιαίτερα ταλαντούχα, γι' αυτό και κατά καιρούς δεχόταν σημαντικές προτάσεις να εκθέσει τα έργα της τόσο στην Εθνική Πινακοθήκη όσο και σε γκαλερί του εξωτερικού. Ωστόσο εκείνη προτίμησε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, διαβάζοντας το παραμύθι «Η κακαριζινιά» στη μικρή της κόρη Μπέσυ!

Η κηδεία της Ολγας Μάλφα έγινε την περασμένη Παρασκευή στο κοιμητήριο των Σπάτων και η ταφή της δίπλα στον σύζυγό της Γιάννη Βασιλόπουλο, αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που «έφυγε» πριν από 11 χρόνια.