Ο πρώτος «τελικός» – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός!

Ο πρώτος τίτλος κρίνεται εν πολλοίς απόψε...

19:30 Δημόσια Τηλεόραση

Οι «αιώνιοι» θα… βαρεθούν να παίζουν ντέρμπι τη φετινή σεζόν αφού μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι μέχρι και δέκα φορές. Ο σημερινός αγώνας κρίνει, ουσιαστικά, τον πρώτο τίτλο. Ο νικητής του αγώνα στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσει στον τελικό του κυπέλλου τον Άρη.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος και ο νικητής θα κρατάει με το ένα χέρι το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Οι δύο… μονομάχοι είχαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών αλλά στις τελευταίες προπονήσεις οι παίκτες που ήταν αμφίβολοι ακολούθησαν μέρος του προγράμματος και θα δώσουν το παρών. Παππάς και Ματσιούλις από τον Παναθηναϊκό και Λό, Πέτγουεϊ από τον Ολυμπιακό. Ο μόνος που φαίνεται ότι θα απουσιάσει είναι ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Οι «πράσινοι» έχουν βρεθεί 19 φορές σε τελικό κυπέλλου και έχουν κατακτήσει 14 φορές το τρόπαιο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει 9 κύπελλα σε 17 παρουσίες σε τελικό.

Στα 21 προηγούμενα ραντεβού «αιωνίων» στο θεσμό του κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο με 14 νίκες έναντι 7 του Ολυμπιακού.