Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγείται στις φυλακές της Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε στη νύχτα στη ΓΑΔΑ, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Στις φυλακές Τρίπολης κρατούνται έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η ανακρίτρια, υπό άκρα μυστικότητα, διενήργησε τη κύρια ανάκριση, καλώντας τις παθούσες να καταθέσουν εκ νέου ενώπιον της. Οι τρεις γυναίκες επιβεβαίωσαν όσα είχαν πει και στις εισαγγελικές αρχές. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε να απολογηθεί, υπό άκρα μυστικότητα, κάτι σπάνιο για μία τόσο σοβαρή υπόθεση, που απασχολεί όσο λίγες την κοινή γνώμη.

Τελικά, μολονότι, και ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες, δεν έπεισε ούτε τη δικαστική λειτουργό ούτε τον αρμόδιο εισαγγελέα και διατάχθηκε η προφυλάκιση του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη άρχισε πριν από έξι μήνες. Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2021 όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η καταγγελία των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούσε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όπερ και εγένητο λίγους μήνες μετά.

Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μπορεί να μην παρουσίαζαν ποινικό ενδιαφέρον καθώς πλέον είχαν παραγραφεί ωστόσο άνοιξαν το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες γυναίκες-θύματα που έσπασαν τον κύκλο της σιωπής και βρήκαν τη δύναμη για να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: newsit.gr