Ο Peter Smith αναλαμβάνει καθήκοντα Managing Director στον Όμιλο ANTENNA

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΝΤ1...

O Peter Smith, ένα από τα πιο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της διεθνούς βιομηχανίας των Μedia, αναλαμβάνει καθήκοντα Managing Director του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο κ. Smith διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του NBC Universal International και του αποδίδεται η επιτυχημένη πορεία του αμερικανικού Ομίλου ως προς τη διεθνή παραγωγή και την τηλεοπτική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία του ως Πρoέδρου του NBC Universal International, το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με τη ραγδαία επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων του αμερικανικού Ομίλου. Μεταξύ άλλων σχεδίασε και εφάρμοσε ένα στρατηγικό πλάνο το οποίο οδήγησε σε αύξηση των εσόδων του NBC από διεθνείς δραστηριότητες σε ποσοστό άνω του 60% μέσα σε τέσσερα χρόνια, φτάνοντας τα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα αυτό υλοποιήθηκε μέσω οργανικής ανάπτυξης, συγχωνεύσεων και εξαγορών διεθνών συνδρομητικών καναλιών, όπως τα Hallmark Channels. Επιπλέον, οδήγησε το NBC Universal στην παραγωγή διεθνούς κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου με την εξαγορά της Carnival Productions, η οποία στη συνέχεια προχώρησε στην παραγωγή του Downton Abbey. Από τον Αύγουστο του 2012, υπήρξε CEO των Cineflix Studios και ήταν υπεύθυνος για την επέκταση του Ομίλου σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Oμίλου AΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Μ. Κυριακού δήλωσε: «Ο Peter Smith έρχεται στον Όμιλό μας τη στιγμή που προχωρούμε στην υλοποίηση του επόμενου σταδίου της στρατηγικής επέκτασής μας. Η 25ετής εμπειρία του στα Media θα είναι ανεκτίμητη στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων για ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Θα διαχειριστεί την επέκτασή μας ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία και την απόκτηση νέων ψηφιακών Μέσων».

Ο Peter Smith συνεργάζεται ήδη στενά με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ τον τελευταίο χρόνο ως μέλος του Advisory Board και η ανάληψη των καθηκόντων του χρονικά συμπίπτει με την έντονη επενδυτική δραστηριότητα του Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επιχειρηματική παρουσία του Ομίλου στη συγκεκριμένη περιοχή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τoυς τηλεοπτικούς σταθμούς PRVA Televizija της Σερβίας, PRVA Montenegro του Μαυροβουνίου, Planet TV της Σλοβενίας και την πιο πρόσφατη εξαγορά των κορυφαίων μουσικών σταθμών στη Ρουμανία, του τηλεοπτικού Kiss TV και των ραδιοφώνων Kiss FM, Magic FM, One FM και Rock FM, από τον γερμανικό Όμιλο ProSiebenSat.1.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Θοδωρή Κυριακού και την ομάδα του ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ήδη ισχυρή παρουσία του Ομίλου ANTENNA στην τηλεόραση, την παραγωγή περιεχομένου και τα ψηφιακά Μέσα», δήλωσε ο Peter Smith. «Ο Όμιλος ANTENNA αναπτύσσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο στρατηγικό πρόγραμμα. Βασική μου προτεραιότητα θα είναι η αναζήτηση συνεργειών και ευκαιριών που αφορούν στο χώρο της τηλεόρασης, της απόκτησης δικαιωμάτων και των ψηφιακών Μέσων σε όλη την Ευρώπη».