Ο πατήρ Σεραφείμ θεωρεί καθήκον την κοινωνία εν μέσω κορονοϊού και αποχωρεί από το «Μαζί σου»

Μαζί σου

"Έκρυβα το άγιο δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μη με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες"

Μια απρόσμενη τροπή πήρε, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου η σύνδεση με τον πατήρ Σεραφείμ. Τον ιερέα , ο οποίος ομολόγησε πως κοινώνησε πιστούς παρά τις  απαγορεύσεις προς προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο πατέρας Σεραφείμ από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον αέρα της εκπομπής πως «έκρυβα το άγιο δισκοπότηρο σε… ψωμί και μήλα για να μη με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες».

Στο τραπέζι του «Μαζί σου» και απέναντι από την Τατιάνα Στεφανίδου, ωστόσο, βρισκόταν ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος που εξέφρασε την άποψη του για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μια άποψη, η οποία όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή από τον πατέρα Σεραφείμ αλλά αποτέλεσε και λόγο αιφνιδιαστικής αποχώρησης από την ζωντανή σύνδεση.

«Κυρία Στεφανίδου εν πρώτης να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου γιατί δεν με ενημερώσατε ότι θα έχω συνδιάλεξη, την παρουσία κάποιου άλλου ανθρώπου χωρίς συνεργάτες σας να μου πουν ποιος θα είναι αυτός. Δεύτερον, να πω ότι ο κύριος έθεσε τα θέματα πολύ λαϊκιστικά και αυτό δεν είναι σοβαρότητα. Να συνεχίσω λέγοντας ότι ο πρώτος νεκρός πέθανε από τον συγχρωτισμό μέσα σε μία εκδρομή και την χρήση ξενοδοχειακής μονάδας την οποία είχαν χρησιμοποιήσει κρούσματα προηγουμένως. Από κει και πέρα θα σας παρακαλέσω, εφόσον έχετε κάποια ερώτηση να την κάνετε, αλλιώς θα αποχωρήσω της εκπομπής σας διαμαρτυρόμενος για το ότι με φέρατε να μιλήσω με έναν άνθρωπο ο οποίος θέλει απλά να εμφανίζεται και να δίνει το παρών χωρίς να έχει να πει τίποτα» ανέφερε κατά λέξη ο πατήρ Σεραφείμ.

Αμέσως μετά η παρουσιάστρια του «Μαζί σου», Τατιάνα Στεφανίδου απάντησε στον ιερέα που, όπως παραδέχθηκε, δείχνει ανυπακοή στις κυβερνητικές υποδείξεις για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να τον κρατήσει στη σύνδεση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Θεωρώ ότι το να μπορούμε να ακούσουμε την άλλη άποψη και να τη διαχειριστούμε, είναι και αυτό στο πλαίσιο της αγάπης για τον συνάνθρωπο» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Τατιάνα Στεφανίδου δευτερόλεπτα πριν την αποχώρηση του ιερέα.