Ο Παντελής Μπούμπουρας στο Λευκό Οίκο: Αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ

Δείτε φωτογραφίες...

Στο Λευκό Οίκο, καλεσμένος για τον ετήσιο εορτασμό της 25ης Μαρτίου που γίνεται προς χάριν των Ελλήνων Ομογενών παραβρέθηκε ο κος Παντελής Μπούμπουρας, Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα», Πρ. των Ελλήνων Επιχειρηματιών της Οδησσού και Επίτιμος Πρόξενος Κριμαίας, συνοδευόμενος από τον γιο του Βασίλη.

Νωρίτερα παραβρέθηκε στο καθιερωμένο ετήσιο γεύμα που παραθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σε επιλεγμένες προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής των ΗΠΑ.
Είκοσι περίπου Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα κος Κοέν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κος Λαλάκος Χρήστος, ο Εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας και ο Πρόεδρος της εταιρείας Μανάτος & Μανάτος έλαβαν μέρος στο γεύμα.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο και η πρώτη κυρία Σαρλέιν ΜαΚρέιν διοργάνωσαν στην οικία τους στο «Gracie Mansion» στο Μανχάταν την καθιερωμένη εκδήλωση για την 25η Μαρτίου και προσκάλεσαν πλήθος επιφανών Ελλήνων και Αμερικανών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Αμερική ο κος Μπούμπουρας είχε τη δυνατότητα συνοδευόμενος από την οικογένειά του να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσει εκεί μία σειρά σημαντικών συναντήσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υποδέχθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη τον Παντελή Μπούμπουρα με τον με τον γιο του Σπύρο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκεια της ο γνωστός επιχειρηματίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Σεβασμιώτατο τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και στην Ελλάδα τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο.

Λίγο αργότερα, εισήλθαν στο παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής όπου ο Σεβασμιότατος τους έδειξε τα λίγα αντικείμενα που διασώθηκαν από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο είχε καταστραφεί από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Ground Zero.

[caption id=»attachment_2500540″ align=»alignnone» width=»640

Στην έδρα της αρχιεπισκοπής έγινε και η συνάντηση με τον father Αλεξ Καρλούτσο ο οποίος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Π. Μπούμπουρα και στον γιο του Βασίλη ορισμένα στοιχεία από τη ζωή και τις δραστηριότητες της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας.

Έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης και τη σημασία του για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Ο Παντελής Μπούμπουρας έχει και μια σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες όπου συζήτησαν το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στην Αμερική.
Ο Τζον Κατσιματίδης, ο πλουσιότερος Ελληνοαμερικανός της Νέας Υόρκης και από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες στον κόσμο τον υποδέχθηκε στο προσωπικό του γραφείο συνοδευόμενο από τον γιο του Βασίλη, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του «Ιδρύματος Μπούμπουρα» Μάγδα Τσέγκου και τον Γιάννη Χορόζογλου.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ο κος Πέτρος Γαλάτουλας τον κάλεσε στο γραφείο του και μίλησαν για την Εθνική παρέλαση στην πέμπτη λεωφόρο στο Μανχάταν που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του ελληνισμού εκτός των εθνικών συνόρων. Ο κος Γαλάτουλας, έχοντας ενεργή εμπλοκή στις διοργανώσεις της παρέλασης τα τελευταία 26 χρόνια μίλησε για την προετοιμασία της και του έκανε ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου ο κύριος Μπούμπουρας να παραστεί στην παρέλαση της 23ης Απριλίου.

Σε μία δίωρη συνάντηση, η Γενική διευθύντρια ΕΟΤ ΗΠΑ Καναδά, κα Γρηγορία Καματερού, δέχτηκε στα γραφεία του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του «Ιδρύματος Μπούμπουρα».

Η κα Καματερού είναι γνωστό πως για τέταρτη χρονιά πέτυχε την διψήφια αύξηση επισκεπτών από τις ΗΠΑ προς την χώρα μας και έθεσε τις βάσεις για να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας με στόχο την αύξηση τουριστικών επισκεπτών στην ιδιαίτερη πατρίδα του κυρίου Μπούμπουρα τη Λήμνο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας όμως είχε συναντήσεις με ομογενείς και με συμπατριώτες του από τη Λήμνο όπως ο εκδότης και διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνης Διαμαντάρης με τον οποίο τους συνδέει μια βαθιά φιλία αλλά κυρίως η αγάπη τους για το νησί που γεννήθηκαν.

Μαζί με τον Σπύρο Μπούμπουρα τον επισκέφτηκε στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» ενώ παραχώρησε και συνέντευξη στην ιστορική εφημερίδα.

Η παρουσία και οι επαφές του κυρίου Μπούμπουρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανοίγουν πλέον νέους δρόμους συνεργασίας της Ομογένειας εκεί, με την Ομογένεια και την επιχειρηματική δραστηριότητα Ελλήνων στην Ουκρανία.