Ο Πάνος Ιωαννίδης στο Live News – «Είναι διαχωρισμός αυτό»

Πάνος Ιωαννίδης

Όσα ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η εστίαση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο Πάνος Ιωαννίδης συνδέθηκε στο Live News και μίλησε για τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν για τους ανεμβολίαστους και την ταραχή που θα δημιουργηθεί.

Ο γνωστός σεφ σημείωσε για τις αλλαγές και το πόσο θα επηρεαστεί κι η εστίαση: «Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση πέρα από δύσκολη γιατί καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιους θα βάλουμε στα μαγαζιά μας. Σκεφτόμαστε πως θα γίνει αυτό κι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πώς θα διαχωρίζουμε στα μαγαζιά εμβολιασμένους και μη στις παρέες. Επίσης δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εξωτερικό χώρο και για παράδειγμα η δική μας επιχείρηση απασχολεί 31 άτομα αυτήν την στιγμή, έχουμε πάνω από 70 καθίσματα και δεν αξιοποιούμε ούτε τα 20. Άρα καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο όλο αυτό.

«Η μία λύση είναι ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί όλη η Ελλάδα αλλά από την άλλη υπάρχει κόσμος που φοβάται κι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Σίγουρα δεν θα εμβολιστεί όλος ο κόσμος, οπότε τι κάνουμε εκεί; Καλούμαστε εμείς να σταματήσουμε ανθρώπους, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο; Το κατανοώ αλλά το πρακτικό ζήτημα να το λύσουμε εμείς. Να έχουμε κάποιον στην πόρτα και να λέμε α δεν έχετε το πιστοποιητικό και δεν μπορείτε να μπείτε.

Αυτό είναι ένας διαχωρισμός γιατί δεν βγήκε κανείς να πει ότι το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό, άρα το να μη σε δέχομαι στο μαγαζί μου είναι οριακά αντισυνταγματικό. Το καταλαβαίνω να το διαχωρίσω σε αυτούς που καπνίζουν και σε εκείνους που δεν αλλά για το εμβόλιο είναι καθαρά στην δική του απόφαση. Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Με το μπορεί αν έχεις covid , δεν γίνεται να λειτουργήσουμε έτσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει κι αυτήν την στιγμή απλά λειτουργούμε.» κατέληξε ο Πάνος Ιωαννίδης.