Ο Μποτρίνι και η οικονομική κρίση

Είναι από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σεφ ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να επιστρέψει και στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ο Έκτορας Μποτρίνι βρίσκεται στα… μαγειρέματα του «Εφιάλτη στην κουζίνα» που θα δούμε ξανά την επόμενη τηλεοπτική σεζόν από τον ALPHA. Μάλιστα, όπως λέει σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Espresso, υπάρχουν πολλές αιτήσεις συμμετοχής από εστιατόρια που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και που ζήτησαν τη βοήθεια της εκπομπής.

«Ξεκινάμε γυρίσματα για τον “Εφιάλτη” στις 16 Αυγούστου. Ήδη έχουμε λάβει χιλιάδες αιτήματα επιχειρηματιών. Φέτος η εκπομπή θα προσπαθήσει να κρατήσει ανοιχτές επιχειρήσεις που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Πάρα πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση. Να φανταστείτε πως περισσότερα από 300 εστιατόρια που έχουμε δει ανάμεσα σε αυτά που δήλωσαν συμμετοχή, είναι κλειστά επειδή δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα. Έχουμε βρει αρκετούς χορηγούς και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και αξίζουν», λέει ο Έκτορας Μποτρίνι στέλνοντας μάλιστα θετικό μήνυμα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να βγούμε πιο δυνατοί.

«Πιστεύω πως ακόμη και σε αυτή την εποχή μια σωστή επιχείρηση μπορεί να σταθεί όρθια. Η κρίση γεννάει ευκαιρίες αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά. Τόσο η Ελλάδα όσο και ο καθένας ατομικά θα πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του», τονίζει προσθέτοντας πως κι ο ίδιος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα παραμένοντας εδώ, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει «το μόνο εύκολο αυτή τη στιγμή θα ήταν να πάρω ένα αεροπλάνο και να φύγω για δουλειά στο εξωτερικό όπως αρκετοί συνάδελφοί μου αλλά πιστεύω πως όταν καίγεται το σπίτι σου πρέπει να κάτσεις μέσα να το σβήσεις. όχι να το αφήσεις να γίνει στάχτη».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι εκτός από τα γυρίσματα για τα καινούργια επεισόδια που θα ξεκινήσει ο Έκτορας Μποτρίνι για την εκπομπή του στον ALPHA, ο γνωστός σεφ έχει αναλάβει την επιμέλεια στη συνολική εστίαση της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ πρόκειται να μαγειρέψει προσωπικά για τις συνόδους των υπουργών οικονομικών, εξωτερικών και πρωθυπουργών.

Γρηγόρης Μελάς