Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στο Live News – «Η Θεία Κοινωνία είναι δώρο του Θεού και της Εκκλησίας»

Μητροπολίτης Ναυπάκτου

Όλα όσα είπε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Να εξηγήσει τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το πρωί της Μεγάλης Τρίτης και για την Θεία Κοινωνία επιχείρησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος είπε: «Η Ιερά Σύνοδος έχει εκφραστεί για την Θεία Κοινωνία. Κάποιοι λένε ότι μεταδίδονται μικρόβια αλλά είναι μια δυσχιλιετής παράδοση και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ούτε και υπάρχει καμία υπόνοια».

Στο ερώτημα τι θα απαντούσε αν πήγαινε στον ίδιο ένας ιερέας και του έλεγε ότι έχει αίτημα να κοινωνήσει κάποιον είπε: «Θα τον καλούσα να εφαρμόσει τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου».

«Θα γίνει η Θεία Λειτουργία και θα κοινωνήσει ο ιερέας και ο διάκονος αλλά νομίζω ότι ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει. Αν είναι κάποιος βαριά άρρωστος και είναι προς θάνατον να κοινωνήσει. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι ατομικό δικαίωμά μας αλλά δώρο του Θεού και της Εκκλησίας. Πρέπει να δείχνουμε όλοι ηρεμία και κατανόηση. Να μην είναι όλοι υπερ – αυστηροί προς τις εκκλησίες και αν μπει και ένας παραπάνω ενώ την ίδια ώρα γεμίζουν οι παραλίες», είπε ακόμα.