Ο Μιχελάκης καταγγέλλει την ΕΡΤ για απόκρυψη ειδήσεων- Τι απαντά ο Μόσιαλος

Διαβάστε: O εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατήγγειλε την διοίκηση της ΕΡΤ ότι δεν παρουσίασε στα δελτία ειδήσεων την υπόθεση εμπλοκής του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη.Τι απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  ο Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, το οποίο έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο κ. Κουτμερίδης, οι κομματικοί εγκάθετοι, που διευθύνουν την ΕΡΤ, το απέκρυψαν από τα Δελτία Ειδήσεων, δίνοντας εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό.

Ρωτούμε τον κ. Μόσιαλο:
Η λογοκρισία αυτή, έχει την έγκρισή του;
Αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μόσιαλου: 

«Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζήτησε παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν κάνω, ούτε θα κάνω παρεμβάσεις στο ενημερωτικό έργο της ΕΡΤ. Έχω επίσης δηλώσει ότι δε θα υπάρχει εκπρόσωπός μου στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας.

Είναι αυτονόητο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις και απόψεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα.»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας όμως συνέχισε με νέα απάντηση… στην απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με την οποία ζητά τις παραιτήσεις των υπευθύνων. Συγκεκριμένα: 

«Ο κ. Μόσιαλος παραδέχτηκε ότι οι διοικούντες την ΕΡΤ λογόκριναν, χωρίς αυτός να το γνωρίζει, τα Δελτία Ειδήσεων και απαγόρευσαν να μεταδοθεί ο,τιδήποτε αφορά στην σκανδαλώδη υπόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη.

Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μόσιαλος, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημόσιας Τηλεόρασης, θα πράξει το καθήκον του και θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων, για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια».