Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Live News – Το σχέδιο για την άρση των μέτρων

Live News

Όσα δήλωσε ο Σωτήρης Πέτσας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Live News...

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε μέσω skype ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σωτήρης Πέτσας το απόγευμα της Μ. Δευτέρας. Ο κ. Πέτσας παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού όσον αφορά στην άρση των μέτρων.

Ειδικότερα, ο Σωτήρης Πέτσας σημείωσε πως «υπάρχουν σκέψεις για επέκταση των μέτρων τον Μάιο και τον Ιούνιο. Έχουμε δείξει ότι ακούμε τις φωνές των ειδικών και στην συνέχεια ξεδιπλώνουμε την στρατηγική μας. Εμείς αυτές τις ημέρες, μέχρι τις 27 του μήνα θα συλλέξουμε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία τις σκέψεις που υπάρχουν για την σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των περιορισμών. Θα αποφασισθεί την επόμενη εβδομάδα για να ξέρουν μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι Έλληνες τι πρέπει να επακολουθήσει. Το πιο δύσκολο θα είναι όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν τομείς της οικονομικής δραστηριότητας για κάποιους και για κάποιους άλλους θα είναι περιορισμένα. Γι’ αυτό παρακαλούμε αυτές τις 2 εβδομάδες όλους τους Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία μας και τον τουρισμό».

«Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα για το Πάσχα» συμπλήρωσε, επίσης, ο κ. Πέτσας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι περιορισμοί θα εξακολουθούν να υφίστανται και τον Ιούνιο, είπε ακόμα. Γι’ αυτό και με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας θα επεκτείνουμε τα μέτρα στήριξης και τον Μάιο και τον Ιούνιο – μέχρι τις 15 Ιουνίου. Από τις αρχές Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν δραστηριότητες που θα ανοίξουν υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα» κατέληξε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μια ξεχωριστής σημασίας σύνδεση στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο…