Ο Κώστας Μπακογιάννης στο Live News – «Αυτός είναι ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας»

Live News

Όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στον Νίκο Ευαγγελάτο...

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εμφανίστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Σε απευθείας σύνδεση από το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το φιλόδοξο πλάνο που έχει για την επόμενη ημέρα της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο πως «βλέπουμε τι γίνεται σε όλες τις πόλεις του κόσμου, αυτή τη στιγμή, περισσότερα τετραγωνικά δημόσιου ελεύθερου χώρου για κοινωνική απόσταση, να αποσυνοστίσουμε τα ΜΜΜ και να δημιουργήσουμε πόλεις βιώσιμες, φιλικές. Στην Πανεπιστημίου, θα δώσουμε 3 λωρίδες στον πεζό και τον ποδηλάτη για να συνδέσουμε και τις 2 κεντρικές μας πλατείες.Συνολικά 7 χιλ. θα είναι αυτή η διαδρομή και ελευθερώνει μεγάλους δρόμους της πόλης».

«Θέλουμε να διαπλατύνουμε τα πεζοδρόμια από την κάτω πλευρά, για να δημιουργήσουμε μια πλατεία. Εδώ είναι η καρδιά της πόλης. Όσοι έχουμε ανέβει την Ερμού ξέρουμε ότι η Ερμού διακόπτεται απότομα. Εμείς θα πάρουμε τις 2 λωρίδες και να δημιουργήσουμε έναν ελεύθερο χώρο, που θα δημιουργήσουν μια πλατεία. Εντάσσονται στον μεγάλο περίπατο γιατί συνδέονται με πολλές οδούς» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Η Αθηνάς θα είναι κλειστή στη γενική κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για τους μόνιμους κατοίκους και για άλλους λόγους προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Η Αθήνα έχει γίνει μια τσιμεντούπολη, αδικείται και αδικεί όλους μας. Ξεκινάμε πιλοτικά, κάνουμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κάνουμε διάφορες κινήσεις. Το έργο το ζούμε και το περπατάμε κάθε μέρα. Θα κάνουμε σταδιακά τα έργα».

Μια ξεχωριστή, ομολογουμένως, προοπτική από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.