Ο Κώστας Μπακογιάννης για τον μεγάλο περίπατο- «Η λογική μας δεν είναι να κλείσουμε το κέντρο αλλά να το ανοίξουμε»

Κώστας Μπακογιάννης

"Προφανώς και όταν αλλάζουμε τις συνήθειες μας δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά αυτό το οποίο θέλουμε να πετύχουμε είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό"

Σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ακραία Φαινόμενα» παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τον «μεγάλο περίπατο της Αθήνας» το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε στην ενημερωτική εκπομπή πως «κάνουμε το εξής πάρα πολύ απλό. Διαμορφώνουμε ένα χώρο που θα μπορεί κάποιος να περπατήσει, να τρέξει, να μπορεί να πάει μια βόλτα με το καροτσάκι του, ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες να μπορεί να κινηθεί επιτέλους με ασφάλεια και έχουμε έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο δύο κατευθύνσεων».

«Ολοκληρώνουμε την λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, σήμερα το βραδάκι, ξεκινάμε απόψε με την Πανεπιστημίου και πρακτικά από αύριο το πρωί θα ισχύουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ταυτόχρονα δουλεύουμε την Ηρώδου Αττικού για να ολοκληρωθεί και αυτή ενώ μετά θα προχωρήσουμε στην Αθηνάς και την Ερμού» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζοντας πως «η δική μας λογική δεν είναι να κλείσουμε το κέντρο αλλά να ανοίξουμε το κέντρο. Πρακτικά έχουμε μια κυκλοφοριακή μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου, πορευόμαστε με βάση την μελέτη και από εκεί και πέρα τα έργα γίνονται σταδιακά».

«Προφανώς και όταν αλλάζουμε τις συνήθειες μας δεν είναι πάντα ευχάριστο αλλά αυτό το οποίο θέλουμε να πετύχουμε είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Να αρχίσει σιγά σιγά η πόλη να αλλάζει και να βρούμε μια νέα ισορροπία ανάμεσα στο δικαίωμα του οδηγού, στο δικαίωμα του επιβάτη, στο δικαίωμα του πεζού και στο δικαίωμα όλων».

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που σίγουρα αναμένουν οι πολίτες με ενδιαφέρον…