Ο κωμικός Seth Meyers μιλά για το βαθύ πρόβλημα στην Ελλάδα και καλεί τους Γερμανούς να μειώσουν το χρέος!

«Οι Έλληνες αξίζουν αρκετής κριτικής για το πως διαχειρίζονται τα πράγματα, αλλά εσείς τους δανείζετε τα λεφτά.»

Για όσους Αμερικανούς έχουν μπερδευτεί με το τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις ημέρες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ο Seth Meyers ανέλαβε μέσω της εκπομπής του να κάνει μία …περίληψη.

Με το “Up S#!%'s Greek” κατά το “up sh.. creek” ο γνωστός κωμικός περιγράφει πως δημιουργήθηκε βαθύ πρόβλημα χωρίς λύση.

«Υπάρχουν δύο κεντρικοί παίκτες σε αυτό το παιχνίδι: Η Γερμανία, γνωστή για το πόσο ακριβής είναι, την τάξη της και πόσο προσηλωμένη στους κανόνες και η Ελλάδα, μία χώρα γνωστή για το γιαούρτι, τη φοροδιαφυγή, και τους γάμους μέσα στην υπερβολή. Το να μοιράζονται αυτοί οι δύο ένα νόμισμα είναι σαν η Martha Stewart και ο Guy Fierι να μοιράζονται μια κουζίνα – δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει.» λέει ο Meyers και χρησιμοποιώντας ως μέσο το χιούμορ.

Στη συνέχεια ο κωμικός κάνει λόγο για το πως ενώ το 1999 η Ελλάδα δεν μπήκε στο ευρώ, μπήκε το 2001, λέγοντας πως εκείνο που άλλαξε ήταν πως η Ελλάδα συμπλήρωνε τα οικονομικά έγγραφα στην τύχη… 

Όσον αφορά στην οικονομική ενίσχυση που έλαβε η χώρα ο Meyers εξηγεί πως οι περικοπές που έγιναν κράτησαν πίσω την ελληνική οικονομία η οποία παρά την εξωτερική βοήθεια δεν μπόρεσε να ανακάμψει μιας και παίρνοντας λιγότερα χρήματα, υπήρχαν και λιγότερα χρήματα την αγορά.

Από το απόσπασμα της εκπομπής δεν λείπει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας Βόλντερμορτ όπως τον χαρακτηρίζει ο κωμικός ο οποίος στη συνέχει αναφέρεται στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

«Οι Έλληνες ψήφισαν «όχι», αλλά δυστυχώς απλά επειδή μια χώρα ψηφίζει να μην πληρώσει τα χρέη της, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώσει τα χρέη της. Αν πάρεις ένα δάνειο και στη συνέχεια πεις στην τράπεζα ψήφισα να μην σε πληρώσω η τράπεζα πιθανότατα θα απαντήσει ένα «Άντε γαμ…». Το οποίο είναι κατά βάση αυτό που απάντησε η Γερμανία»

«Αυτός ο κύκλος πρέπει να σταματήσει. Οι Έλληνες αξίζουν αρκετής κριτικής για το πως διαχειρίζονται τα πράγματα, αλλά εσείς τους δανείζετε τα λεφτά. Δείξτε λίγη συμπόνοια για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους ή τους νέους ανθρώπους που υποφέρουν από την ανεργεία σε ποσοστό πάνω από 60%. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι Γερμανοί είναι ενάντια στο να συγχωρήσουν το χρέος των Ελλήνων γιατί πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, αλλά θυμηθείτε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Σύμμαχοι διέγραψαν το χρέος της Γερμανίας, και χρειάζεται να σας θυμίσω, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί ήταν πολύ χειρότεροι από απλά τεμπέληδες.»

«Η Ελλάδα χρωστάει 400 δισεκατομμύρια« καταλήγει ο Meyers ο οποίος προτείνει στη Γερμανία να το μειώσει σε 200 δισεκατομύρια και την πρώη δόση σε 30 χρόνια. «Είναι απλά λεφτά και χωρίς την Ελλάδα δε θα είχαμε την δημοκρατία, τον Δία ή τον …Yanni!»