Ο καλλιτεχνικός κόσμος ξεσπά για την κρίση του κορονοϊού – Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Νικολέττα Βλαβιανού

"Από τους 7.000 - 8.000 ηθοποιούς είναι ζήτημα να πήραν το επίδομα οι χίλιοι, οι υπόλοιποι πως θα ζήσουν;"

Πολλοί ήταν οι αγαπημένοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, όπως είδαμε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του STAR, με σκοπό την ευνοϊκότερη διαβίωση τους προσεχείς μήνες με την σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

«Εμείς δεν είμαστε επαίτες! Είμαστε εργαζόμενοι, φαίνεται άλλωστε, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι είμαστε στις δουλειές μας. Απλώς απαγορεύεται να κάνουμε τη δουλειά μας αυτή τη στιγμή και, εφόσον απαγορεύεται να κάνουμε τη δουλειά μας, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βοηθηθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η Νικολέττα Βλαβιανού στην κάμερα του STAR, προσθέτοντας πως «είχα προσωπικά τρεις δουλειές να κάνω το καλοκαίρι! Όλες ακυρώθηκαν! Καταλαβαίνετε ότι η σεζόν είναι περίπου στους τέσσερις μήνες και για τον χειμώνα ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει, με ποια μέτρα θα δουλέψουμε».

Με τη σειρά του, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναρωτήθηκε πως «με αυτά τα πενιχρά επιδόματα που δόθηκαν σε πολύ λίγους, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι τα πήραν πάρα πολύ λίγοι, από τους 7.000 – 8.000 ηθοποιούς είναι ζήτημα να τα πήραν οι χίλιοι, οι υπόλοιποι πως θα ζήσουν;

«Η πρόταση του να δοθούν τα χρήματα αυτά σε ηθοποιούς που είχαν μέχρι 15.000 ευρώ είσπραξη, για παράδειγμα, τον χρόνο θα ήταν μια κάποια λύση» τόνισε, επίσης, ο Ζαχαρίας Ρόχας.

Θολή μοιάζει, αν μη τι άλλο, η επόμενη μέρα για τον καλλιτεχνικό κλάδο…