Ο Γιώργος Σατσίδης στο σχολιασμό των Βραβείων BAFTA 2014

Διαβάστε περισσότερα

Με περισσότερα από 6.500 μέλη στη Μ. Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανική Ακαδημία Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης αναδεικνύει τις καλύτερες ταινίες και τα ταλέντα από την παγκόσμια κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή, διοργανώνοντας περισσότερες από 250 εκδηλώσεις και βραβεύσεις σε ολόκληρο τον κόσμο κάθε χρόνο. Τα British Academy Film Awards κάθε χρόνο ξεχωρίζουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και τους συντελεστές τους, ενώ μέσα από τα Television Craft Awards η Ακαδημία βραβεύει τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές.

Η ζωντανή μετάδοση των βραβείων από τα μεσάνυχτα το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου, θα γίνει με σχολιασμό του Γιώργου Σατσίδη, από το OTE CINEMA 1HD, ενώ η μετάδοση θα ξεκινήσει στις 23:30 με την προσέλευση των καλλιτεχνών. Παρουσιαστής των βραβείων, για 9η συνεχόμενη φορά, θα είναι ο ηθοποιός, συγγραφέας και κωμικός Στίβεν Φράι.

Οι φετινές υποψηφιότητες των βραβείων BAFTA περιλαμβάνουν σπουδαίες ταινίες και κορυφαίες παραγωγές, όπως το «Gravity» με την Σάντρα Μπούλοκ (10 υποψηφιότητες), το «Captain Phillips» (7 υποψηφιότητες), η βιογραφία του Λιμπεράτσε από τον Στίβεν Σόντερμπεργκ «Behind the Candelabra» (5 υποψηφιότητες), η «Μαγική Ομπρέλα» με την Έμα Τόμπσον και τον Τομ Χανκς (5 υποψηφιότητες), ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» και η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν «Nebraska» (από 3 υποψηφιότητες), αλλά και οι ταινίες κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο Απαισιότατος 2», «Μπαμπούλες Πανεπιστημίων» και «Ψυχρά και Ανάποδα».