Ο Γιώργος Λιάγκας μιλάει για τα νούμερα τηλεθέασης του Λαζόπουλου και τις τουρκικές σειρές

"Ξεκινάμε... πιο αργά από ποτέ, πιο λίγοι από ποτέ..."

Πριν από λίγη ώρα ο Γιώργος Λιάγκας ανήρτησε στο προσωπικό του blog ένα κείμενο για το ξεκίνημα της εκπομπής του με την Φαίη Σκορδά και τις δυσάρεστες συνθήκες που επικρατούν στην πρωινή ζώνη. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος μιλάει στο κείμενό του για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του Λάκη Λαζόπουλου και την επέλαση των τουρκικών σειρών.

Ξεκινάμε με ικανοποίηση και …θλίψη

«Αυτή τη βδομάδα ξεκινάμε. Για τρίτη χρόνια μαζί με τη Φαίη. Πιο αργά από ποτέ, πιο λίγοι από ποτέ…

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μια, μεγάλη χαρά για το νέο ξεκίνημα, ικανοποίηση για το ότι διασωθήκαμε στον μεγάλο χαμό της κρίσης και, από την άλλη, θλίψη γιατί κανείς λογικά σκεπτόμενος δεν μπορεί πραγματικά να χαρεί όταν «παίζει» μόνος του. Είναι σαν να γίνεται πρωτάθλημα μόνο με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, χωρίς άλλη ομάδα. «Είστε τυχεροί, φέτος δεν έχετε αντίπαλο, άρα δεν έχετε άγχος», λένε οι μη γνωρίζοντες. Μα αν δεν έχεις ομοειδές προϊόν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ακυρωθεί και η δική σου παρουσία. Είναι σαφώς προτιμότερο να συναγωνίζεσαι αντίστοιχα προγράμματα, παρά άγνωστα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να χτυπήσεις».

Ο Λάκης για πρώτη φορά κάνει χαμηλά νούμερα

«Η πιο πετυχημένη εκπομπή στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, π.χ., αυτή του Λάκη Λαζόπουλου, για πρώτη φορά κάνει μικρότερα νούμερα. Αλλαξε ο Λάκης το περιεχόμενο ή το χιούμορ του; Οχι βέβαια. Απλώς έχει να συναγωνιστεί δύο δυνατά τουρκικά σίριαλ που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό πια στη χώρα μας. Τι να κάνει δηλαδή; Να ντυθεί αγάς ή γιουσουφάκι; Γίνεται πολύς ντόρος σχετικά. Δηλώσεις επί δηλώσεων ηθοποιών, παρουσιαστών και λοιπών παραγόντων για το unfair του πράγματος.

Μα πού ήταν όλοι αυτοί όταν τα κανάλια μας έπαιζαν τις αστείες αμερικανικές σαπουνόπερες ή τις γραφικές νοτιοαμερικανικές σειρές; Δηλαδή, αν ο ηθοποιός μιλά αγγλικά, γαλλικά ή ισπανικά, είναι προβιβάσιμος, ενώ ο Τούρκος… ξανάρχεται τον Σεπτέμβρη»;

Ας αφήσουμε τους Τούρκους στην ευδαιμονία τους

Τα τουρκικά σίριαλ και καλογυρισμένα είναι και πλοκή έχουν και αρκετά κοντά στη δική μας νοοτροπία κινούνται. Δεν είναι τυχαίο πως όλο και κάποιος Ελληνας παίζει σε αυτά. Αρα, γιατί τόσος πόνος και αλληλοσπαραγμός; Αν δεν ήταν τουρκικό, θα ’ταν κορεάτικο, ουγκαντέζικο, κάτι πάντως θα ’ταν. Δεν μας φταίει η… Σιλά για την κρίση που έχει χτυπήσει και την τηλεόραση και αναγκάζει τους ιθύνοντες να ζητούν φθηνότερες λύσεις.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους Τούρκους στην ευδαιμονία τους, την οποία ζούσαμε κι εμείς πριν από δέκα χρόνια, και ας κοιτάξουμε το δικό μας σπίτι. Αυτοί οι λίγοι πια που μείναμε και φέτος έχουμε εκπομπές, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας για τις υπερβολές στις οποίες όλοι κάποια στιγμή υποπέσαμε και οδήγησαν στο να παίζουμε τώρα αντίπαλοι με τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή».

Διαβάστε ακόμα:

Ζουγανέλης, Χατζηγιάννης, Μπουλάς: Θα βγουν πρώτα στον Λαζόπουλο και όχι στους Λιάγκα – Σκορδά

«Πρωινό Mou» : Αναβάλλεται η πρεμιέρα του; Τι μας λέει ο Γιώργος Λιάγκας;