Ο Γιώργος Λαφαζάνης πήγε να βρει τη Ρένα του

Βίντεο: Ο Γιώργος Λαφαζάνης και η Ρένα Βλαχοπούλου καλεσμένοι της Ελένης Μενεγάκη στον ''Πρωινό καφέ''.

Κοντά στην αγαπημένη του Ρένα Βλαχοπούλου βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Λαφαζάνης. Σύντροφοι για 39 ολόκληρα χρόνια, από το 1965 που γνωρίστηκαν μέχρι και το 2004 όπου η “κόμισσα της Κέρκυρας” μετακόμισε στην γειτονιά των αγγέλων. Γνωρίστηκαν όπως οι ίδιοι είχαν αποκαλύψει σε συνεντευξή τους στην Ελένη Μενεγάκη και στον “Πρωινό Καφέ” το 1997 τυχαία σ' ένα φανάρι.

Η Ρένα έφευγε από το “Ακροπόλ” όπου είχε τελειώσει την παράσταση μαζί με την Φίτσα Ντάβου και την Λόλα Τσακίρη με προορισμό τη Φωκίωνος Νέγρη. Στην Πανεπιστημίου έξω απ' το REX ο Γιώργος Λαφαζάνης κοίταγε έντονα την Ρένα χωρίς να έχει καταλάβει ποια είναι. Του το είπαν οι δύο φίλοι του συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο. Ήταν όμως γραφτό να συναντηθούν ξανά λίγα λεπτά αργότερα στο ίδιο εστιατόριο της Φωκίωνος Νέγρη. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε δυνατό έρωτα που τους οδήγησε στα σκαλιά της Μητρόπολης στης 18 Σεπτεμβρίου του 1967. Αγαπήθηκαν παράφορα και δεν χώρισαν ποτέ. Μάλιστα λέγεται ότι το τραγούδι “Άνθρωπε της μοίρας μου” που είχε τραγουδήσει η ηθοποιός στο “Βίβα Ρένα” ήταν για τον σύζυγό της.

Ο Γιώργος Λαφαζάνης, έμπορος ηλεκτρολογικού υλικού δεν ανακατεβόταν ποτέ στην καριέρα της γυναίκας του. Ίσως γι' αυτό ο Αλέκος Σακελλάριος τον είχε χαρακτηρίσει τον πιο αγαπητό “εξωθεατρικό σύζυγο” στον κόσμο του θεάτρου. Γενικά άφηνε την Ρένα να απολαμβάνει την ελευθερία της και μόνο μια φορά αντέδρασε δυναμικά: Στην Ρένα άρεσε πολύ το ψάρεμα και έριχνε πετονιά με βάρκα. Όταν μια φορά κινδύνεψε η ζωή της στα ανοιχτά της Αίγινας και παρενέβη το λιμεναρχείο ο Γιώργος Λαφαζάνης πούλησε την βάρκα και δεν ξαναάφησε την Ρένα να πάει μόνη της με πλεούμενο για ψάρεμα.

Στο ζευγάρι άρεσε πολύ οι κοσμικοί ζωή μέχρι και την δεκαετία του '90 οπότε ο ζακχαρώδης διαβήτης άρχισε να καταβάλει την μεγάλη μας ηθοποιό. Στην μεγάλη περίπετεια της υγείας της Ρένας στάθηκε φύλακας – άγγελός της μέχρι το τέλος. Μετά τον θάνατο της Ρένας κλονίστηκε και του ίδιου η υγεία και έπεσε σε βαθιά μελαγχολία. Έλαχιστα ήταν τα πρόσωπα με τα οποία συνέχισε να διατηρεί επικοινωνία.

Καλό ταξίδι….