Ο Γιώργος Καρκάς σε μια εξομολόγηση ψυχής – Η μοιραία νύχτα που τον οδήγησε για 16 μήνες στη φυλακή

Γιώργος Καρκάς

Πώς κατάφερε τελικά να αποδείξει την αθωότητά του;

Στο πλατό της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε καλεσμένος ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς στα «Μεσάνυχτα» της Τρίτης. Ο νεαρός ηθοποιός είδε το πρόσωπο του και το όνομα του να διασύρονται από τα Μέσα, ως βιαστής – δράκος, κατηγορούμενος πως βίασε έναν ταξιτζή.

Λίγους μήνες μετά την αθώωσή του και την απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία, ο Γιώργος Καρκάς περιέγραψε στα «Μεσάνυχτα» τη μοιραία εκείνη νύχτα που τον οδήγησε για 16 μήνες στη φυλακή.

Τι συνέβη ανάμεσα σε εκείνον και τον ταξιτζή; Πως αντέδρασε ο ίδιος, η οικογένειά του, αλλά και οι φίλοι του όταν είδαν το πρόσωπο του παντού, ύστερα από εισαγγελική απόφαση, με την κατηγορία του βιασμού; Πώς κατάφερε τελικά να αποδείξει την αθωότητά του;

Παράλληλα, όμως, ο Γιώργος Κάρκας μίλησε με ειλικρίνεια και για τον εφιάλτη των ναρκωτικών τον οποίο έζησε για δύο χρόνια και ήταν εκείνος που τον οδήγησε στη φυλακή.

«Προσπαθούσα να γεμίσω το συναισθηματικό μου κενό με τις ουσίες» πρόδωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κάρκας στην Ελεονώρα Μελέτη συμπληρώνοντας πως «αν δεν πρωταγωνιστούσα ως κατηγορούμενος σε αυτή την ιστορία, θα μπορούσα να την διαβάσω για σενάριο κινηματογραφικής ταινίας».

«Όλη αυτή η περιπέτεια έδιωξε τη σαβούρα από την ζωή μου» σημείωσε με ειλικρίνεια ο νεαρός ηθοποιός προσθέτοντας πως «από τον τρόπο που χειρίστηκα αυτή την κατάσταση άνοιξαν αγκαλιές, δεν έκλεισαν»

«Αντιμετώπιζα πολύ χοντρό πρόβλημα από τα 26 μου με τα ναρκωτικά μέχρι και τα 29 οπότε φυλακίστηκα» παραδέχθηκε ο Γιώργος Καρκάς αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει την αιτία που την έκανε να βαδίσει στον δρόμο των ουσιών. «Δεν γουστάρω να πω δημόσια το λόγο που ξεκίνησα τη χρήση ναρκωτικών. Είναι καθαρά δική μου ευθύνη».

Σε άλλο σημείο, επίσης, της συνέντευξης, ο Γιώργος Καρκάς παραδέχθηκε πως «μια φορά χρήσης αρκεί για να υποστείς την καταστροφή που θα σου σημαδέψει όλη σου την ζωή».