Ο Γιώργος Εμμανουήλ Στεφανάκης νέος πρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο

Βύρων Κολάσης
Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου τοποθετείται στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου ο γνωστός δικηγόρος και συγγραφέας κ. Γιώργος Εμμανουήλ Στεφανάκης.

Στη θέση που κατείχε η Κίττυ Αρσένη έως το θάνατό της, τοποθετείται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η καταξιωμένη ηθοποιός κ. Κατερίνα Χέλμη.

Ο δικηγόρος Γεώργιος Εμμ. Στεφανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής του Φράιμπουργκ Ελβετίας, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια Χαιδελβέργης και Βερολίνου. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1977-1979), μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Διεθνούς Ποινικού και Ρωμαϊκού Δικαίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του URTI (Πανεπιστημιακή Ευρωπαϊκή Τηλεόραση –Παρίσι), εκλεγμένο μέλος EBU (1981- 1983), πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της Ορχήστρας των Χρωμάτων (από το 1994 έως σήμερα), αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος «Ψύχα» (που επιδοτεί τις αρχαιολογικές ανασκαφές), φίλος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», φίλος του Ιδρύματος «Διεθνής Εταιρεία Ν. Καζαντζάκης». Διετέλεσε εκπρόσωπος της αντιπολιτεύσεως στη γενική συνέλευση της ΕΡΤ (1977), αναπληρωτής γενικός διευθυντής της EPT (1979-1981), και πρόεδρος του Ινστιτούτου των φίλων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας (2002- 2005).

Διαβάστε ακόμα:

Θέμις Μπαζάκα: «Έκανα τα πάντα για να χάσω το κοινό μου»!