O Γιώργος Χωραφάς μαγειρεύει και σχολιάζει τη Νάνα Μούσχουρη

Διαβάστε τι λέει και τι θα μαγειρέψει για καλό σκοπό με την "Gastronomy"

Μετά το δείπνο με την Άννα Βίσση για την «Κιβωτό του Κόσμου», η Gastronomy Team – ή αλλιώς η Άννυ, η Στέλλα και ο Παναγιώτης – ξαναχτυπούν! Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012, στο Les Zazous στη Θεσσαλονίκη, μία ακόμη δράση θα λάβει χώρα. 

Αυτή τη φορά, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη από το Παρίσι, όπου ζει μόνιμα, με πτήση της Aegean , θα πάρει θέση μέσα στην κουζίνα, όπου η LIDL θα έχει φροντίσει να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά, και θα ετοιμάσει ένα μοναδικό menu τεσσάρων πιάτων!

Τα έσοδα από την εκδήλωση αυτή θα διατεθούν στο στόχο που υποστηρίζει εδώ και χρόνια η Πανελλαδική, Παναθηναϊκή οργάνωση γυναικών «Θερμαϊδες», στην επέκταση της παιδοκαρδιολογικής μονάδας του ΑΧΕΠΑ. Για ακόμα μια φορά, ετοιμάζουμε μια γευστική βραδιά, που θα προσφέρει σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Η πρόσκληση κοστίζει 50 ευρώ και περιλαμβάνει menu τεσσάρων πιάτων και κρασί. Στο ρόλο του οικοδεσπότη, ο Γιώργος Χωραφάς, σε μια βραδιά που συμπρωταγωνιστούν η γεύση και η προσφορά.

Στις 10 Ιανουαρίου, επιστρέφετε στη Θεσσαλονίκη και μαγειρεύετε σε μια εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποδειχτείτε την πρόταση της ομάδας » Gastronomy»;

Αποδέχτηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά, λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τους ανθρώπους του «Gastronomy». Φυσικά, αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης. Η σημερινή δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα επιβάλλει τέτοιες ενέργειες. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συγκεκριμένη βραδιά θα διατεθούν για την επέκταση της παιδοκαρδιολογικής μονάδας του νοσοκομείου AXEΠΑ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Είναι, όμως, θλιβερό να νοσούν παιδιά, να μην μπορούν να νοσηλευτούν και να χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία για να αλλάξει η κατάσταση;

Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή όπου το κράτος έχει παραδοθεί- προσωρινά, ελπίζω- σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Μέχρι λοιπόν το δημόσιο να παίξει τον ουσιαστικό ρόλο που οφείλει έναντι των πολιτών, δεν πρέπει να στερηθούμε ιδιωτικών εθελοντικών πρωτοβουλιών. Ας ελπίσουμε ότι ο αποπροσανατολισμός του δημοσίου είναι προσωρινός και θα βρει ξανά τους στόχους του.

Έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με τη μαγειρική, καθώς έχετε πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες σχετικές με το θέμα. Αναφέρομαι στην » Πολιτική κουζίνα» και τις » Επικίνδυνες μαγειρικές».

Η σχέση μου με την κουζίνα είναι απλή. Μαγειρεύω επειδή το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Με ευχαριστεί και, φυσικά, έχει να κάνει με την προσπάθεια να ακολουθούμε υγιεινή διατροφή, από  την οποία κάποιες φορές, δυστυχώς, ξεφεύγουμε.

Πάντως, οι δηλώσεις της Νανάς Μούσχουρη για το θέμα( πήρε ουσιαστικά το μέρος της Angela Merkel), προκάλεσαν αντιδρλασεις στην Ελλάδα. Έσεις πως τις σχολιάζετε;

Είναι η δική της θέση. Προσωπικά δεν βρίσκω αυτή την τοποθέτηση της Νάνας Mούσχουρη καθόλου χρήσιμη- και σίγουρα όχι εποικοδομητική.

Πηγή:ΕΓΩ από την Έφη Τσαμπαζή