Ο Γιάννης Βούρος επιστρέφει με τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού»

Στο θέατρο Βεάκη από τις 18 Δεκεμβρίου...

«….Αγάπη για τον άλλο σημαίνει να προσπαθείς να τον πλησιάσεις. Σημαίνει να του δείχνεις ποιος πραγματικά είσαι και όχι ποιος θα’θελες να είσαι. Σημαίνει να τον δέχεσαι γι’ αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα΄θελες να είναι. Αυτό ισχύει για τους καινούργιους φίλους και για τους παλιούς, για την οικογένεια – γονιούς και παιδιά – και για κάθε άλλον άνθρωπο……»

«Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον» Λέο Μπουσκάλια.

Ο Γιάννης Βούρος επιστρέφει, δεκαπέντε χρόνια μετά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε με τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού», στο θέατρο Βεάκη από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. 

Το θεατρικό έργο του Μαρκ Μέντοφ «Σάρα – τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Playwrith’s Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου ο Μέντοφ είναι δραματουργός και πρόεδρος του Drama Department. Στη συνέχεια ανέβηκε στο Longacre Theatre στο Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Gordon Davidson με τους Phylis Frellich ( Σάρα ) και John Rubinstein (Τζέημς ). Το έργο τιμήθηκε με τα βραβεία : καλύτερου έργου Tony Award για το 1980, Drama Desk και Outer Critics Circle. Οι δύο πρωταγωνιστές τιμήθηκαν με τα αντίστοιχα βραβεία Tony καλύτερης ερμηνείας γυναικείου και ανδρικού ρόλου για το 1980. Το ίδιο και ο σκηνοθέτης.
Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Ήταν η τελευταία της εμφάνιση στη σκηνή.

Είκοσι χρόνια μετά, το 2000, ο Γιάννης Βούρος το ανεβάζει στο θέατρο Αλάμπρα σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ίδιου, με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Σάρα και τον ίδιο στο ρόλο του Τζέημς. Η παράσταση παίχτηκε – με τεράστια επιτυχία – για δύο χρόνια ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.



Θέατρο Βεάκη Στουρνάρη 32 Αθήνα τηλέφωνο 210 5223522 

Μετάφραση, απόδοση και σκηνοθεσία : Γιάννης Βούρος
Μουσική : Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά : Γιώργος Γεωργίου
Κοστούμια : Δανάη Αναγνώστου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Τους ρόλους ερμηνεύουν : Γιάννης Βούρος, Χρύσα Παπά, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντίνος Καρύδης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Τζωρτζίνα Κώνστα, Λουκία Πεσκετζή

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Τετάρτη 19.15, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.15 και 21.15, Κυριακή 19.15

Τιμές εισιτηρίων : 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, 12 ευρώ ανέργων και τρίτης ηλικίας