Ο Γιάννης Μάρκου στο Live News: «Ήταν καθαρά δολοφονική επίθεση»

Γιάννης Μάρκου

"Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε" ομολογεί ο Γιάννης Μάρκου, μέσα από το νοσοκομείο, στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε για πρώτη φορά, μέσα από το νοσοκομείο, ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου το απόγευμα της Πέμπτης στο Μεγάλο Κανάλι. Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε εκτενώς στην επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από έναν 26χρονο που δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει 15 φορές μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μάρκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν κατάλαβα ότι τα πόδια μου έτρεχαν αίμα, ότι είχα πλημμυρίσει, γιατί δεν το κατάλαβα αμέσως. Έκανα 5-4 δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσω τι γίνεται. Έδωσα καθοδήγηση και μάλιστα επειδή ο φίλος είχε ένα φουλάρι και το έβαλε στη γάμπα μου, το έδεσε, το έβγαλα, όσο μπορούσα βέβαια, γιατί είχα χάσει πολύ αίμα και δεν είχα τέτοια δύναμη, κατάφερα να το λύσω και να το δέσω πάνω ψιλά στον γλουτό ώστε να μην φύγει το αίμα προς τα κάτω».

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως για μια θέση στην ουρά της καντίνας ο επιχειρηματίας δέχτηκε από τον 26χρονο προφυλακισμένο νεαρό 15 μαχαιριές. «Αυτό το πράγμα που έγινε ήταν δολοφονική επίθεση, καθαρά δολοφονική επίθεση. Νιώθω εξουθενωμένος».

«Θα ψαχτεί σίγουρα για ποιο λόγο έγινε γιατί δεν δικαιολογείται όλο αυτό που έγινε, δεν δικαιολογείται. Είναι σαν να βλέπω ένα έργο, αμερικάνικο, καλοφτιαγμένο, και να πω: «καλά είναι δυνατόν; Πώς το σκέφτηκαν όλο αυτό; Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε». Προφυλακιστέος κρίθηκε νωρίτερα ο 26χρονος κατηγορούμενος καθώς δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα πως ήταν σε θέση άμυνας και πως το θύμα ήταν εκείνο που προκάλεσε τον καβγά.

«Ισχυρίστηκε δηλαδή ότι για μια κοινωνική του απρέπεια – να παρακάμψει την ουρά – ο παθών εξαπέλυσε επίθεση εις βάρος του με απωθήσεις και χτυπήματα η οποία κορυφώθηκε με λαβή κεφαλοκλειδώματος και τότε και μόνο τότε του επέφερε τα πλήγματα».

«Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε στην αρχή του βίντεο. Αυτός τον έχει (χτυπήσει) πρώτος. Ήταν πιωμένοι, έφευγαν όλοι από διασκέδαση. Εκείνος τον προκάλεσε και είχε μπροστά κόσμο». Για δολοφονικές μαχαιριές πάντως μίλησε ο θεράπων γιατρός του επιχειρηματία, Γιώργος Κούστας, με τα πιο σοβαρά χτυπήματα να εντοπίζονται στη γάμπα, όπου έκοψε δύο αρτηρίες και τέσσερις φλέβες καθώς και ένα μεγάλο τραύμα στο δεξιό μηρό. «Δεν έμπαινε έτσι το μαχαίρι. Έμπαινε έτσι… Απ ‘ αυτό το διαπιστώσαμε γιατί δεν υπήρχε απλώς μια τομή, είχε περίπου 18 μαχαιριές.»