Ο Γιάννης Λάτσιος απαντά αν θα δούμε τις «Τρίχες»

Η αξία παραγωγής πάει συγκριτικά...

Στο press Junket που διοργάνωσε o ANT1 στο Hilton, συναντήσαμε τον γενικό διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 και μας απάντησε για τα επόμενα σχέδια του καναλιού.

Ο  ΑΝΤ1 είναι ένα κανάλι το οποίο τα τελευταία χρόνια κυρίως επενδύει σε σόου που γνωρίζει πολύ καλά, έχει το know-how, το πως θα τα στήσει σωστά και θα έχουν και την κατάλληλη απήχηση στον κόσμο και στους τηλεθεατές  έχει έχει μείνει λίγο πίσω στο κομμάτι της μυθοπλασίας . Είναι κάτι που την ερχόμενη σεζόν σας ενδιαφέρει να εντάξετε μέσα στο πρόγραμμα; Θέλετε να πάτε και να κάνετε στροφή; Είναι κάτι που θα θέλατε στο πρόγραμμα σας ή θα παραμείνετε  στην περπατημένη για εσάς οδό, τα σόου τα οποία έχουν αρκετά μεγάλη απήχηση.

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Όσοι από εσάς κάνετε τηλεοπτικό ρεπορτάζ ή παρακολουθείτε εν πάσει περιπτώσει τις παρουσιάσεις προγράμματος που κάνουμε κάθε χρόνο θα δείτε ότι τα τελευταία τρία χρόνια αναγνωρίζουμε και εμείς οι ίδιοι την σχετική έλλειψη, όχι την παντελή, μυθοπλασίας από μήνυμα προγράμματος. Θέλουμε μια καλύτερη αναλογία ,ποτέ δεν είπαμε ότι σαν είδος δεν το πιστεύουμε ,μην ξεχνάτε ότι δημιουργεί library που είναι σημαντικό και εγώ επίσης προσωπικά πιστεύω ότι θέλουμε μια καλύτερη ισορροπία σ’ αυτό. Κυρίως οικονομικοί λόγοι είναι η δυσκολία μας να τα καταφέρουμε και  έχει αδυνατίσει λίγο την αναλογία. Δεν έχει εκλείψει και φέτος είχαμε το Μπρούσκο, και πριν μερικά χρόνια είχαμε το Κάρμα και  τώρα τον Φιλιππίδη. Έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα και θα ναι έτοιμο-της εκδρομής ναΙ- που είναι πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ και  γυρίζεται στη βόρεια Ελλάδα.

Και να πούμε .κιόλας ότι είναι εκτός Αθηνών, οτι είναι μεγάλο το budget.

Το μπρούσκο ήτανε καθημερινό, δεν θα ‘λεγα εγώ, ότι είναι μεγάλα σε budget, είναι σε λογικά επίπεδα.

Τα σόου που το κανάλι σας έχει πολλά είναι πιο ακριβά;

Η αξία παραγωγής σε όλα τα είδη πάει συγκριτικά. Γιατί καμιά φορά τα ακούμε ονομαστικά, μην ξεχνάμε ότι μερικά από αυτά τα μεγάλα σόου δεν είναι ότι στοιχίζουν τόσα πολλά αν αναλογιστούμε ότι προσφέρουν τρείς με τρεισήμισι ώρες προϊόν τηλεοπτικό,  ενώ αντίστοιχα οι σειρές είναι περίπου στα 45 λεπτά, σαφέστατα είναι επίδειξή μας και προσπαθούμε να βρούμε πόρους ώστε να κερδίσουμε και να μην είμαστε μακριά από αυτό το είδος. Και οι τρίχες είναι ένα πρότζεκτ.

Θα βγει τελικά αυτό;

Πιστεύω ότι θα μπουν σε γυρίσματα μέσα στον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν οφείλεται σε εμάς αυτή τη στιγμή.

Παυλίνα Ντάσιου