Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σε μια διαφορετική συνέντευξη – «Ο πρωθυπουργός με επιλέγει στην ομάδα μπάσκετ λόγω ύψους»

Γιάννης Κεφαλογιάννης

"Για να παίζω άμυνα στη ρακέτα και να παίρνω τα ριμπάουντ..."

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα Παραπολιτικά παραχώρησε ο ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, εξέφρασε τη χαρά για το νησί του, την Κρήτη που θεωρείται «covid free» ενώ αποκάλυψε τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο μπάσκετ!

Είστε Κρητικός. Είστε υπερήφανος που η Κρήτη θεωρείται μία από τις COVID free περιοχές, με ελάχιστα κρούσματα;

Είμαι χαρούμενος, κατ’ αρχάς, που στην ιδιαίτερη πατρίδα μου δεν υπήρξε ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου και θα ευχόμουν το ίδιο για κάθε περιοχή της Ελλάδας. Αν θέλετε, μπορώ να πω ότι είμαι διπλά χαρούμενος γιατί οι συμπατριώτες μου συμμορφώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις οδηγίες των ειδικών και αυτό έχει για μένα ιδιαίτερη αξία.

Με τι σας αρέσει να ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Ασχολούμαι από παιδί με τον αθλητισμό και ένα από τα πράγματα που μου έχει λείψει αυτή την περίοδο είναι το μπάσκετ. Αναπληρώνω το κενό με αρκετό περπάτημα, ενώ την περίοδο της καραντίνας βρήκα ευκαιρία να ανακαλύψω και τον κόσμο της μαγειρικής. Γενικότερα, όποτε έχω καιρό, διαβάζω αρκετά, κυρίως ιστορικά ή πολιτικά βιβλία. Αυτό, ευτυχώς, επιτρέπεται πάντα, για να μην πω επιβάλλεται, σε ό,τι με αφορά.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι πολιτικοί έχετε ομάδα και πηγαίνετε για μπάσκετ; Και έρχεται και ο πρωθυπουργός;

Είναι αλήθεια ότι, όποτε βρίσκαμε χρόνο, το κανονίζαμε και παίζαμε μπάσκετ και κάποιες φορές, ιδιαίτερα παλαιότερα, που το επέτρεπε το πρόγραμμά του, είχε έρθει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι εξίσου καλός στο να «μοιράζει» το παιχνίδι και να παίρνει πρωτοβουλίες για να σκοράρει.

Και ποιος κερδίζει;

Συνήθως ήμασταν στην ίδια ομάδα. Με επιλέγει λόγω ύψους, για να παίζω άμυνα στη ρακέτα και να παίρνω τα ριμπάουντ. Ερχονται και άλλοι συνάδελφοι, όπως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας, ο οποίος είναι εξαιρετικός στα τρίποντα.

Ποια ήταν η πιο ευχάριστη και ποια η πιο δυσάρεστη στιγμή της ζωής σας;

Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν η απώλεια του πατέρα μου, ενός ανθρώπου που αποτέλεσε πρότυπο για κάθε πτυχή της ζωής μου. Οσο για την πιο ευχάριστη, μέχρι την επόμενη, έχω ακόμη ζωντανή τη χαρά μου μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και έμαθα ότι πέρασα στη Νομική Αθηνών.