Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης συγκλονίζει – «Ήμουν ένας, ήταν έξι και ήταν δυνάμεις των ΜΑΤ»

Ηλίας Γκιώνης

"Δεν είχα κάτι πάνω μου για να μπορέσω να τους απειλήσω" τονίζει ο Ηλίας Γκιώνης!

Στην κοινωνική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Vice» μίλησε o Ηλίας Γκιώνης, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή την ομοφοβική φραστική επίθεση, την οποίο ο ίδιος καταγγέλλει, από άνδρες των ΜΑΤ.

«Δεν είχα τίποτα πάνω μου. Ήμουν ένας, ήταν έξι και ήταν δυνάμεις των ΜΑΤ με ασπίδες, γκλοπ, όπλα και στολές. Ήμουν μόνος μου με μια πουκαμίσα, ένα καπέλο και δυο ψάθινα παπούτσια. Δηλαδή δεν είχα κάτι πάνω μου για να μπορέσω να τους απειλήσω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Γκιώνης.

Ο νεαρός ακτιβιστής συνέχισε, λέγοντας πως «πέρα από τα περιστατικά βίας που έχω δεχτεί στο παρελθόν, από πολίτες αλλά και από αστυνόμους, στο συγκεκριμένο σημείο, επειδή περνάω καθημερινά, η διμοιρία με τις αλλαγές που κάνει, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην περάσω και να μην τύχει παρόμοιο περιστατικό. Ξεκάθαρα λόγω της εμφάνισης μου. Τους κινεί την περιέργεια και θεωρούν ότι πρέπει να με γιουχάρουν! Ήμουν σαν να είχα βγει από ένα beach bar στο κέντρο της Αθήνας».

«Από το πρωί, που με πήραν από το τμήμα για να με πάνε στην Ευελπίδων, είχαν ήδη καταλάβει ποιος είμαι γιατί άρχισε να μαζεύεται κόσμος απ’ έξω. Πια άλλαξε και η στάση τους αρκετά. Δηλαδή ήταν πια λίγο πιο ευγενικοί και μάλιστα με ρώτησαν με τι ασχολούμαι. Είχε γίνει χαμός στα social media, τους εξήγησα ότι είμαι ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικά ενεργός. Οπότε πια κατάλαβαν τι είχε συμβεί» κατέληξε ο Ηλίας Γκιώνης.

Το σχετικό απόσπασμα προβλήθηκε στις ειδήσεις του ΑΝΤ1.