Ο 902 παραμένει… αναλογικός! Tι να κάνουν όσοι θέλουν να τον βλέπουν μέσω DIGEA

O ψηφιακός πάροχος Digea έχει ανακοινώσει τη διακοπή του αναλογικού σήματος κάποιων ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής Υμηττός στις 10 Ιούλη. Η διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό αφορά αποκλειστικά τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια τα οποία εκπέμπουν και ψηφιακά.

Ο 902 (όπως και άλλα τοπικά κανάλια) θα συνεχίσει να εκπέμπει με αναλογικό σήμα στο δίαυλο 61, όπως και μέχρι σήμερα, αναφέρει ο «Ριζοσπάστης». Οι ψηφιακοί αποκωδικοποιητές (Mpeg 4), που θα είναι πλέον απαραίτητοι, για τη λήψη ψηφιακού σήματος, παρέχουν τη δυνατότητα λήψης και αναλογικού σήματος. Αρα, οι τηλεθεατές θα μπορούν να βλέπουν και τον «902». Αρκεί, να γίνει η αναγκαία ρύθμιση στον αποκωδικοποιητή (από τους ίδιους ή τους τεχνικούς – εγκαταστάτες αποκωδικοποιητών). Ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει υψηλής στάθμης σήματος στην είσοδο του τηλεοπτικού δέκτη από το loop throug του ψηφιακού αποκωδικοποιητή, μπορεί να αντιμετωπισθεί με την χρήση διακλαδωτή σήματος, γράφει ο Ριζοσπάστης.

Η ανακοίνωση του 902:

«Σας ενημερώνουμε πώς η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε ιδιοκτήτρια τού τηλεοπτικού σταθμού 902 δέν θα διακόψει τήν αναλογική εκπομπή του προγραμματός της στο δίαυλο 61 απο το Κ.Ε. Υμηττού στις 20 Ιουλίου 2012. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε οπως ενημερώσετε τους τεχνικούς σας οπως σε κάθε εγκατάσταση ψηφιακού αποκωδικοποιητή να παρέχεται η δυνατότητα λήψης του αναλογικού προγράμματος του 902 απο τους τηλεοπτικούς δέκτες. Σε περίπτωση υψηλής στάθμης σήματος στην είσοδο του τηλεοπτικού δέκτη απο το loop through του ψηφιακού αποκωδικοποιητή να χρησιμοποιείται διακλαδωτής σήματος».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις που αφορούν στην DIGEA και την ψηφιακή τηλεόραση!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις MEDIA!