Νύφες: Απόψε στο Mega

Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, στις 23:20...

Παίζουν: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ντέμιαν Λούις, Εύη Σαουλίδου, Αντρέα Φερεόλ, Δημήτρης Καταλειφός, Ειρήνη Ιγγλέση, Εβελίνα Παπούλια, Στίβεν Μπέρκοφ, Απόστολος Τότσικας, Κώστας Σόμερ, Λίζα Κουζνέτσοβα, Ελένη Ρουσσινού, Γιώργος Μακρής

Ετος 1922. Ο Νόρμαν και η Νίκη ταξιδεύουν στο ίδιο καράβι, το Κινγκ Αλεξάντερ, με προορισμό την Αμερική – εκείνος, φωτογράφος που επιστρέφει στην πατρίδα του από την Μικρά Ασία, εκείνη, μια από τις 700 νύφες που κρατούν από μια φωτογραφία κάποιου άγνωστου γαμπρού στο βαλιτσάκι τους, με την προσδοκία να παντρευτούν όταν φτάσουν στον νέο κόσμο. Τα μελαγχολικά μάτια των γυναικών, η αλήθεια στα πρόσωπά τους, το ήθος, η αγριάδα, η ελπίδα, κάνουν τον Νόρμαν να θέλει να τις φωτογραφίσει. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζει καλύτερα την Νίκη, η οποία αναλαμβάνει το ράψιμο για τους ταξιδιώτες της πρώτης θέσης. Μια γνωριμία που εξελίσσεται μοιραία για τις ζωές και των δύο σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ενώ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης απέσπασε τα βραβεία: καλύτερης ταινίας, Α γυναικείου ρόλου (Βικτώρια Χαραλαμπίδου), Β γυναικείου ρόλου (Εύη Σαουλίδου), μουσικής και φωτογραφίας. Την μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Σπανουδάκης ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή της Ιωάννας Καρύστιανη.