Νύχτα τρόμου στην Πάτρα από την πύρινη λαίλαπα – Εκκενώνονται οικισμοί

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο πύρινα μέτωπα στο ‘Ανω Καστρίτσι και στην περιοχή από το Πλατάνι μέχρι τα Σελλά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κώστας Δεσυνιώτης. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, ότι το μέτωπο της φωτιάς στο Κάτω Καστρίτσι έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημείωσε, ακόμα, ότι δεν έχει καταγραφεί, μέχρι στιγμής, κάποια καμμένη κατοικία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι, γεγονός που θα διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε την ένταση των προσπαθειών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και συντονισμό, προκειμένου να είναι δυνατή η αντιμετώπιση κάθε πιθανής εξέλιξης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας .

Από τη δική του πλευρά, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να κρατηθούν με κάθε θυσία ανοιχτοί οι δρόμοι για την περίπτωση που θα χρειαστεί να εκκενωθούν περιοχές από κατοίκους.