Ντόρα Μπακογιάννη: «Ήταν ότι πιο τραυματικό έχω ζήσει σε πολύ μικρή ηλικία»

Ντόρα Μπακογιάννη

"Ήμουν 13 ετών και ήταν το τέλος της παιδικής μου ηλικίας. Μέσα σε μια νύχτα μεγάλωσα" εξομολογήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τη νύχτα της Πέμπτης, στο πλατό της εκπομπής του ΑΝΤ1. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, το έμπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε από καρδιάς για τα παιδικά της χρόνια και την δύσκολη στιγμή που κλήθηκε να διαχειριστεί στην τρυφερή ηλικία των 13 μόλις χρόνων.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μου αρέσει πάρα πολύ η βουλή. Η μαμά μου όταν ήθελε να με ξεφορτωθεί, που συνέβαινε πολλάκις όταν ήμουν μικρή επειδή δεν ήμουν πολύ ήσυχο παιδί, έλεγε «πήγαινε στη βουλή στον μπαμπά σου». Πήγαινα λοιπόν εγώ, να φανταστείτε πως δεν έφτανα πάνω στα θεωρεία και ακουμπούσα με το πηγούνι μου, δεν καταλάβαινα λέξη αλλά η ατμόσφαιρα με ενθουσίαζε από τότε. Μου άρεσε πάρα πολύ η βουλή».

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ ήσυχα και ήρεμα, με έναν Μητσοτάκη ο οποίος δεν κουβέντιαζε ποτέ πολιτικά στο σπίτι. Ποτέ. Το μεσημέρι τρώγαμε πάντα όλοι μαζί, στις 2 η ώρα ακριβώς, ερχόταν από οπουδήποτε κι αν ήταν… ιεροτελεστία διότι «πρέπει να φάνε τα παιδιά και να πούνε τα θέματα». Όλα τα θέματα ήταν τα σοβαρά που μας απασχολούσαν εμάς. Τότε ήμασταν τρεις. Η παιδική μου ηλικία τελείωσε την ημέρα του πραξικοπήματος. Την ημέρα που έγινε το πραξικόπημα ήμουν 13 ετών και ήταν το τέλος της παιδικής μου ηλικίας».

«Μέσα σε μια νύχτα μεγάλωσα. Απότομη ενηλικίωση. Είδα την μητέρα μου σε μια κατάσταση φοβερή, ο πατέρας μου είχε πάει φυλακή, τα αδέλφια μου ήταν μικρά και από εκείνη τη στιγμή πλέον μπήκαμε σε μια άλλη φάση της ζωής μας. Κατ’ οίκον κράτηση, ιστορίες, μετά φύγαμε για το Παρίσι, ήρθε ο Παττακός και είπε στη μάνα μου «πάρε τα παιδιά σου και φύγε σε 24 ώρες». Είχαμε μια παλιά Μερσεντές που ευτυχώς ήταν μεγάλη και είχε μεγάλο πορτ μπαγκάζ για ότι βάλαμε μέσα. Είχε γεννηθεί και ο Κυριάκος άρα είχαμε και το μωρό και την Γερμανίδα, η οποία μας ακολουθούσε και στη φυλακή και φύγαμε από την Ελλάδα» συμπλήρωσε, ακόμα, η Ντόρα Μπακογιάννη στο βραδινό talk show του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1. «Ήταν ίσως ότι πιο τραυματικό έχω ζήσει σε πολύ μικρή ηλικία».