Ντέμπορα Οντόγκ: «Μετά το θάνατο του υπέφερα πολλά χρόνια από νευρική βουλιμία»

Η εξομολόγηση της Γκρέις της «Εθνικής Ελλάδος».

Η ηθοποιός Ντέμπορα Οντογκ, η Γκρέις που γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος» μίλησε στο περιοδικό YES και στον Ανδρέα Θεοδώρου για το ρατσισμό που έχει δεχτεί, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την απώλεια του πατέρα της.

Από συναδέλφους σου έχεις δεχτεί ρατσιστική αντιμετώπιση;
Και σήμερα δέχομαι, αλλά μπορώ ως ενήλικη να ξέρω ότι όποιος απορρίπτει κάποιον από μία ιδιότητα του έχει πρόβλημα ο ίδιος. Αν απορρίπτεις κάποιον για το χρώμα του, δεν μπορείς να δεις δικές σου πλευρές. Άλλωστε όποιος βάζει ταμπέλες αρνείται να δει την αλήθεια του. Εμείς οι ηθοποιοί γνωρίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι εμπεριέχουμε τα πάντα, άρα αν κάποιος απορρίπτει ας πούμε τους ομοφυλόφιλους, αυτό σημαίνει πως αρνείται να δει τη δική του ομοφυλόφιλη πλευρά.

Πώς αντέδρασε ο πατέρας σου όταν του είπες πως θέλεις να γίνεις ηθοποιός;
Δεν χρειάστηκε ποτέ να του το πω, γιατί ο πατέρας μου «έφυγε» όταν ήμουν 18 χρονών. Είμαι σίγουρη πως θα είχαμε δράματα αρχικά, όμως ο μπαμπάς μου αγαπούσε πολύ τις τέχνες, το θέατρο και τον κινηματογράφο (κυρίως τον ελληνικό). Μεγαλώσαμε ακούγοντας δυνατά μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας! Θα ήταν πολύ χαρούμενος για μένα, τώρα που κάνω αυτό που αγαπώ.

Πώς διαχειρίστηκες το πένθος σου, αφού έφυγε ξαφνικά;
Έφυγε πολύ νέος, από ανακοπή καρδιάς. Μετά το θάνατο του υπέφερα πολλά χρόνια από νευρική βουλιμία. Αν και ισχυριζόμουν πως μπορούσα να διαχειριστώ το χαμό του πατέρα μου, το αποτέλεσμα με διέψευσε. Τα χρόνια εκείνα ήταν τα πιο σημαντικά της ζωής μου. Έχω μάθει πλέον και αφουγκράζομαι με περισσότερη αγάπη τον εαυτό μου και τις ανάγκες μου.