Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα 3-2 στον τελικό του Roland Garros μετά από ιστορική τιτανομαχία

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “πάλεψε” σαν λιοντάρι κόντρα στο Νο1 του παγκόσμιου τένις και βρέθηκε ένα… βήμα μακριά από έναν ιστορικό τίτλο, αλλά ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ (6-7 (8) 3-6, 6-3, 6-2, 6-4), κατακτώντας το φετινό Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν εκπληκτικός στα δύο πρώτα σετ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Σέρβος είχε την τεράστια εμπειρία για να μείνει στο ματς και να το φέρει… τούμπα στο τέλος. Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε έτσι για δεύτερη φορά το γαλλικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του κι έφθασε τους 19 τίτλους σε αυτό το επίπεδο.

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του έφθασε πιο κοντά από ποτέ στο… όνειρο της κατάκτησης του φημισμένου τουρνουά, αλλά επιβεβαίωσε ότι το μέλλον γράφει το όνομά του.

Ο Τσιτσιπάς έφθασε έτσι για πρώτη φορά στην… πηγή ενός κορυφαίου τίτλου, στο φημισμένο Roland Garros, αλλά παρότι δεν… ήπιε νερό, έκανε εμφάνιση πρωταθλητή και μελλοντικού τροπαιούχου κόντρα σε έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Ο Τζόκοβιτς έφθασε άλλωστε τους 19 τίτλους σε Γκραν Σλαμ και πλέον βρίσκεται μόλις έναν μακριά από τον θρύλο Ρότζερ Φέντερερ.

Πηγή: Newsit