Νότης: «Οι εκκλησίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν»! Τα ραδιόφωνα έχουν γεμίσει παραγωγούς που παίζουν τραγούδια επί πληρωμή»!

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το νέο "ξέσπασμα" του Νότη!

Χείμμαρος για ακόμα μια φορά ο Νότης Σφακιανάκης, είπε όσα δεν έχει πει ποτέ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο μεγαλύτερο μουσικό περιοδικό, TRALALA, μιλώντας για το ραδιόφωνο, τα τραγούδια, τους συναδέλφους του, την πολιτική, την Εκκλησία και πολλά πολλά ακόμα. Πάρτε ανάσα και διαβάστε…

Σαν καλλιτέχνη σας ενοχλεί που στα ραδιόφωνα παίζονται πολλά τραγούδια με τον λεγόμενο «φτηνό» ή «χαρούμενο» στίχο και δημιουργούν επιτυχία;

Το χαζό δεν είναι χαρούμενο! Χαρούμενο είναι άλλο πράγμα, είναι εύσημο. Χαζοχαρούμενο ναι. Αν με ενοχλεί; Ε, βέβαια με ενοχλεί αφού χαλάνε τον πολιτισμό. Το ερωτικό τραγούδι όπως ξεκίνησε ήταν πολύ ωραίο πράγμα αλλά ο έρωτας φτάνει; Και αν μάλιστα είναι ειπωμένος με πολύ αισχρό τρόπο, είναι έρωτας, είναι ερωτικό τραγούδι; Φτηνιάρικο είναι!

Για να παιχτεί όμως αυτό το τραγούδι ο επιχειρηματίας των νυχτερινών κέντρων έχει πάρει τον «μαλακιάδη» νεοφώτιστο τραγουδιστάκο, ο οποίος έχει κάνει ένα δισκάκι πληρώνοντας τον συνθέτη και τον στιχουργό για να του γράψουν τραγούδια, που στη συνέχεια πληρώνει με τη σειρά του το ραδιόφωνο για να παιχτούν αυτά τα τραγούδια και μένουν στην άκρη τραγούδια ενός άλλου καλλιτέχνη που θα έπρεπε να ακουστούν. Άρα το ραδιόφωνο έχει κατακλυστεί από παραγωγούς οι οποίοι παίζουν στημένα τραγούδια επί πληρωμή…»!

Αυτό το πράγμα εγώ ο υποφαινόμενος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου Σφακιανάκης το φωνάζω χρόνια τώρα, πριν καν προλάβει να δημιουργηθεί… ότι εκεί το πάτε το πράγμα και ήδη έχετε ξεκινήσει και το κάνετε! Θυμάμαι όταν έκανα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά το 1991, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων μου είχε κάνει σύσταση για το πώς να λειτουργήσω ώστε να πάω καλά. Μου πρότεινε λοιπόν να κάνω αυτό που έκαναν και κάποιοι άλλοι «μεγάλοι» συνάδελφοι μου, να πάρω δηλαδή το δίσκο παραμάσχαλα και να τρέχω γύρω-γύρω να κάνω την πουτάνα! Αντιστάθηκαν ελάχιστοι σε όλο αυτό και δυστυχώς η αντίσταση δεν έπιασε τόπο…

Η εκκλησία τι ρόλο έχει παίξει σε όλη αυτή τη σύγχυση που επικρατεί;

Μιλάς για το τώρα; Γιατί έχει παίξει μεγάλο ρόλο εδώ και 2000 χρόνια: τα έχει γαμ…ει όλα! Είναι αυτή που έκανε τους Έλληνες Χριστιανούς, που έκανε τους ανθρώπους πρόβατα, είναι τα μεγάλα κόμματα του παρελθόντος. Τώρα βέβαια τα μεγάλα κόμματα είναι άλλα, που όμως έχουν από πίσω τους την εκκλησία, συμπαραστάτη. Επί τουρκοκρατίας η εκκλησία αρωγός της καταστάσεως ήταν, κράτησε το λαό σε ύπνωση. Το παραμύθι περί «Αγίας Λαύρας» και «Παλαιών Πατρών Γερμανού» είναι δήθεν.

Είναι σωστό να μένει αμέτοχη σε όλα;

Οι εκκλησίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν διότι το έργο που έχουν επιτελέσει μας απέδειξε μετά από χιλιάδες χρόνια ότι ήταν το μέγιστο τίποτα. Και η συγκεκριμένη εκκλησία είναι αυτή που πρεσβεύει το σκότος. Όλο το οικοδόμημα είναι σαθρό. Τι ήταν αυτό που είπε ο Ιησούς ο Ναζωραίος ο βασιλεύς των Ιουδαίων περισσότερο από αυτό που είπε ο Σωκράτης; Επιπλέον δεν ξέρουμε αν υπήρξε ο Ιησούς. Αυτά που είπε τα είχαν πει κι άλλοι στο παρελθόν. Πολλά παραμύθια μαζί, τόσο μεγάλα και τόσο χαζά που ούτε τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να ασπαστούν. Οι τρεις μεγάλες θρησκείες Ισλαμισμός, Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός από το ίδιο μαγαζί είναι φτιαγμένες… Οι εβραίοι τις έφτιαξαν και τις τρείς -θεωρείς ότι είναι τυχαίο αυτό; Αυτοί οι οποίοι πραγματικά κάνουν κουμάντο στο πλανήτη και έχουν στην κατοχή τους πάνω από το 80% του πλούτου είναι πέντε οικογένειες με την ίδια καταγωγή. Φτάσανε να έχουν τόση δύναμη που τοποθετούν κυβερνήσεις παντού! Τα υπολογίζουν όλα σε αριθμούς αυτοί που τα δημιούργησαν όλα αυτά. Ο υγιής ο άνθρωπος δεν έχει τέτοια μανία να κυριεύσει τον κόσμο, να γίνει Θεός!


Πηγή: www.tralala.gr

Διαβάστε ΟΛΗ τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη ΕΔΩ