Νίκος Ψαρράς: «Η γυναίκα μου είναι η «Ωραία Ελένη» της ζωής μου»

«Περάσαμε πολύ δύσκολες φάσεις...»

Ο Νίκος Ψαρράς μίλησε στην Κορύνα Μαντάγαρη και στο Weekend της εφημερίδας «Αγορά» για τη τη σύζυγο του την οποία χαρακτηρίζει ως «Ωραία Ελένη» της ζωής του και δηλώνει πως αν έρθουν τα πράγματα δύσκολα θα φύγει στο εξωτερικό…

Δεν είναι δύσκολο να είσαι και στη δουλειά και στη ζωή με τον ίδιο άνθρωπο;
Είναι δύσκολο, αλλά και ωραίο. Με τη γυναίκα μου, ό,τι πιάνουμε στα χέρια μας για κάποιο λόγο γίνεται εύκολο. Περάσαμε πολύ δύσκολες φάσεις, εντέλει όμως όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν και πολύ χαίρομαι που έγινε σαν όνειρο και όχι σαν εφιάλτη. Η γυναίκα μου είναι η «Ωραία Ελένη» της ζωής μου. Είναι ο άνθρωπός μου, το στήριγμά μου, η λαχτάρα μου, όλα αυτά!

Ο ερχομός του γιου σου, άλλαξε τη σχέση σου με την Έλενα και την άποψή σου για τη ζωή;
Δεθήκαμε περισσότερο με την Έλενα. Προσωπικά μου έκανε καλό γιατί εμείς οι ηθοποιοί είμαστε εγωιστές και όταν βρεθεί κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό από τον εαυτό μας, όπως ένα παιδί, είναι τρομερό συναίσθημα να μετακινείται το ενδιαφέρον κάπου αλλού. Αλλά και στη δουλειά έγινα πιο συναισθηματικός. Ακόμα και τη στεναχώρια που περνά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή την παρακολουθώ μέσα από τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή του γιου μου. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να περάσει αυτό το κλίμα ανασφάλειας στο παιδί μου. Λυπάμαι, αλλά αν τα πράγματα αγριέψουν δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεχίσω την ζωή μου με την οικογένειά μου στο εξωτερικό, κι ας μην είμαι ηθοποιός.

Τι είναι αυτό που θα συζητήσεις με τον γιο σου τον Παναγιώτη, όταν σε λίγο καιρό μεγαλώσει και θα μπορείτε να συζητήσετε;

Πρέπει να μάθει ότι είναι πολύ τυχερός που είναι Έλληνας, ότι προέρχεται από μια χώρα με φοβερή παράδοση και πολιτισμό και ότι αυτό είναι στο DNA του, να γίνει καλός άνθρωπος να είναι ευαίσθητος και συμπονετικός αλλά ταυτόχρονα να είναι μαχητής, να διεκδικεί τα θέλω του και να μάθει να χάνει για να μπορεί να χαίρεται όταν θα κερδίσει.