Νίκος Μουτσινάς: «Ούτε με τα χάπια ήμουν, ούτε σε μια κουβέρτα στον καναπέ…»

«Μιλήσαμε πολύ με τη Μαρία Ηλιάκη, ήμουν δίπλα της, αλλά, παιδιά, μην τρελαινόμαστε κιόλας»!

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Νίκος Μουτσινάς στον Βασίλη Μπουζιώτη και στην εφημερίδα Real… 

Έχει ακουστεί ότι, παρόλο που το κανάλι ήθελε να συνεχίσετε το «Δέστε τους», δεν τα βρήκατε στα οικονομικά.

Το κανάλι ήθελε πολύ να συνεχίσουμε γιατί η εκπομπή πήγαινε πολύ καλά και βοηθούσε τον μέσο όρο του, γιατί δεν του κόστιζε ιδιαίτερα, γιατί είχε αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό. Η αλήθεια είναι ότι ναι, ζήτησα αρκετά λεφτά για να συνεχίσω -όχι τα «τρελά» που γράφτηκαν, αλλά αρκετά, διότι πηγαίναμε για πέμπτη χρονιά και ήταν από τους άσους του καναλιού. Θα ήταν δέλεαρ για να μείνω τα περισσότερα λεφτά, δεν μου τα έδωσαν, αλλά ΟΚ, ούτε καβγάδες έγιναν, ούτε τα «σπάσαμε». Έκλεισε απλώς ένας κύκλος.

Η Μαρία Ηλιάκη είδε την εκπομπή που έκανε μετά το «Δέστε τους» να κόβεται. Τη στήριξες;

Μιλήσαμε πολύ, ήμουν δίπλα της, αλλά, παιδιά, μην τρελαινόμαστε κιόλας! Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Κάποιες εκπομπές «πάνε», κάποιες όχι και κόβονται, όπως είχε κοπεί και ο «Πρωινός καφές» που έκανα. Δεν τελειώνει ο κόσμος επειδή κάτι μπορεί να μην «τραβήξει». Δουλειές είναι, ρε παιδί μου. Πως ανοίγει κάποιος ένα ηλεκτρολογείο, το οποίο μπορεί να μην πάει καλά και να κλείσει; Στην τηλεόραση παθαίνουμε «εγκεφαλικά», λες και γκρεμίζεται το «σύμπαν»!

Όταν σταμάτησε το «Νικ ο’ κλοκ» ήσουν τόσο χαλαρός ή «έπεσες στα πατώματα»;

Όχι, χαλαρά το είδα και ήμουν εγώ που ζήτησα να σταματήσει όταν είδα ότι δεν μπορούσαν να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις που έπρεπε.

Υπάρχει μια εικόνα ότι ήσουν «με τα χάπια» και το ίδιο ακούστηκε και για τη Μαρία Ηλιάκη.

Ούτε «με τα χάπια» ήμουν, ούτε σε μια κουβέρτα στον καναπέ μου και «αργόσβηνα» και ξέρω ότι ούτε και η Μαρία έπαθε τέτοια. Δεν είναι βιασμός να κοπεί μια εκπομπή, είναι κάτι που συμβαίνει. Για να μη σου πω ότι μας κάνει και καλό. Λίγο σε προσγειώνει, λίγο σου δείχνει πιο καθαρά τα πράγματα. Παίρνεις ένα μάθημα.

Μιας και μιλάμε για προσγείωση, «απογειώθηκες» κάποια στιγμή στην καριέρα σου;

Πήραν κάποια στιγμή τα μυαλά μου αέρα, αυτό δεν θα σου το αρνηθώ, αλλά όχι σε τρελό βαθμό. Και, ευτυχώς υπήρχαν οι δικοί μου άνθρωποι που με επανέφεραν, τραβώντας μου και λίγο το αυτί.

Έβγαλες λεφτά από την τηλεόραση;

Έβγαλα, αλλά μη φανταστείς τρελά λεφτά. Ευτυχώς, γιατί με αυτά κλείνω τρύπες από δάνεια που πήρα παλαιότερα. Αλλά δεν ανοίχτηκα, δεν έκανα «μεγάλη ζωή» με αυτοκίνητα, σπίτια και εξοχικά όπως άλλοι. Δεν καιγόμουν για αυτά ποτέ.

Αν σου ζητούσαν να αντικαταστήσεις την Ελένη Μενεγάκη, τώρα που θα γεννήσει, θα το έκανες;

Με μεγάλη μου χαρά! Τα ξέρω όλα τα παιδιά, το κλίμα είναι εξαιρετικό, γιατί να μην το έκανα; Δεν μου έχει ζητηθεί όμως, απλώς απαντώ στο αν θα σκεφτόμουν να το κάνω αν γινόταν πρόταση.

Εσύ είσαι του «τα λέω χύμα».

Ναι, μωρέ, δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Δεν μπορώ να «γλύφω», δεν μπορώ τις «αυλές» και τα δήθεν – τάχα μου. Βαριέμαι.

Σε κατηγόρησαν ωστόσο ότι υπήρξες «αυλή» της Ελένης Μενεγάκη.

«Κατηγορώ τους ανθρώπους» ένα πράμα; Ε, μα δεν μπορώ παρά να κάνω πλάκα με αυτό! Δεν παίζω ποτέ σε τέτοιου είδους σκηνικά και δεν γουστάρει και η Ελένη «αυλικούς», γιατί είπαμε ότι είναι πολύ έξυπνη γυναίκα. Οι «αυλές» είναι για άλλες.