Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Νίκος Μιχαλολιάκος

Διαβάστε περισσότερα...

Με περιοριστικούς όρους, παρά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη. Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του ανθρώπου που καταδικάστηκε για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής των 13 ετών που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλει στο Νίκο Μιχαλολιάκο της απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής, της εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής μια φορά τον μήνα και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Ο εισαγγελέας πάντως εισηγήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή στη φυλακή του Νίκου Μιχαλολιάκου, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Η πρόταση του, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο αναφέρει πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Βάση νομοθεσίας υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Πηγή: newsit.gr