Νίκος Μάνεσης: «Σήμερα το 60′ Ελλάδα θα κοβόταν στη δεύτερη εκπομπή, άπατο θα πήγαινε»

Νίκος Μάνεσης

"Εμείς δεν λέμε ότι συμβαίνει κάτι το μεμπτό ή κάτι το ύποπτο, μεμπτό συμβαίνει" υπογράμμισε ο Νίκος Μάνεσης.

«Καταπέλτης» για μια ακόμα φορά ήταν ο Νίκος Μάνεσης, το Σάββατο, μέσα από τον αέρα της ενημερωτικής του εκπομπής στον Alpha σχετικά με τα νούμερα τηλεθέασης. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής θέλησε να κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην ταξιδιωτική του εκπομπή «60′ Ελλάδα» με αφορμή ένα μήνυμα που δέχθηκε από τηλεθεατή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Μάνεσης τόνισε πως «για τα νούμερα τηλεθέασης συζητάμε για έναν πολύ απλό λόγο. Η επιβράβευση του κόπου μας, αν ένα κανάλι θα έχει διαφημίσεις και η ποιότητα ενός προγράμματος εξαρτάται από τα νούμερα τηλεθέασης. Δεν θα το λύσουμε εμείς αυτό γιατί υπάρχει μια επιτροπή που λέγεται Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Τηλεθεάσεων όπου εκεί ερευνούν αυτά τα ζητήματα. Αυτή η επιτροπή έγινε… Δεν είχα βγάλει και μουστάκι όταν συνεδρίασε τελευταία φορά. Επίσης, τα μονοπώλια στις δημοκρατίες δεν είναι καλά. Το μοναδικό μονοπώλιο που έχει μείνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στις τηλεθεάσεις. Είναι προς όφελος της δημοκρατίας. Εμείς δεν λέμε ότι συμβαίνει κάτι το μεμπτό ή κάτι το ύποπτο, μεμπτό συμβαίνει. Εμείς λέμε ότι είναι πλασματικά τα νούμερα διότι δεν λειτουργεί το σύστημα».

«Οι τηλεθεάσεις είναι εργαλείο δουλειάς. Αν εμείς έχουμε τώρα 0%, «γεια χαρά»! Μου έδειξαν την πόρτα και έφυγα! Επίσης, αν θα καταρρεύσει οικονομικά ένα κανάλι ή όχι, εξαρτάται από τις διαφημίσεις και επίσης η ποιότητα του προγράμματος εξαρτάται από τα νούμερα. Δεν μπαίνω σε άλλες λεπτομέρειες, καταλαβαίνετε».

«Εάν, παιδιά, το 60′ Ελλάδα αποφάσιζα να το κάνω σήμερα, θα κοβόταν στη δεύτερη εκπομπή. Το καταλαβαίνετε; Στη δεύτερη! Άπατο θα πήγαινε! Άπατο, με αυτά τα νούμερα που παρατηρούνται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Άπατο. Εγώ είπα ότι, όταν ολοκληρωθεί η συμβατική μου υποχρέωση, δεν θα είμαι εδώ. Το αν θα είμαι συνταξιούχος ή εργαζόμενος, ή αν θα είμαι και συνταξιούχος και εργαζόμενος, θα αποφασιστεί από την οικογένεια και τις οικονομικές ανάγκες» συμπλήρωσε, με νόημα, ο Νίκος Μάνεσης στον αέρα της τηλεοπτικής του εκπομπής στον Alpha.