Νίκος Καρανίκας: Η απάντηση του για τις υπερωρίες ύψους 10.000 ευρώ

Νίκος Καρανίκας

Πόσα χρήματα παίρνει το μήνα ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού;

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε στον Μένιο Φουρθιώτη και στην εκπομπή Αποκαλυπτικά για τις υπερωρίες ύψους 10.000 ευρώ και για την αρνητική κριτική που δέχτηκε από τότε που διορίστηκε στο Μαξίμου.

«Οι υπερωρίες του μηνός Απριλίου για τις οποίες δέχομαι την επίθεση δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ. Το ποσό των 8.700 ευρώ αφορούν σε υπερωριακή απασχόληση του μηνός Απριλίου, για όλους τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Κάποιοι απομόνωσαν το ποσό και έβαλαν τίτλο «10.000 ευρώ για υπερωρίες παίρνει ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας» είναι σαφές ότι με έχουν στοχοποιήσει. Είμαι μετακλητός υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Η μισθοδοσία των μετακλητών υπαλλήλων είναι συγκεκριμένη και ορίζεται από τη νομοθεσία. Η μηνιαία αμοιβή μου είναι 1600 ευρώ μεικτά, δηλαδή οι καθαρές μου απολαβές δεν ξεπερνούν τα 1200 ευρώ το μήνα.

Στις δηλώσεις του στο Αποκαλυπτικά, ο Νίκος Καρανίκας επικαλείται το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια ενώ μιλά και για την μηνιαία του αμοιβή. Στο ΦΕΚ του διορισμού του αναφέρεται πως υπάγεται το 13ο μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο από τον Ιανουάριο του 2016 δεν ξεπερνά τα 1697 ευρώ.

Τέλος, ο Νίκος Καρανίκας κλείνει λέγοντας πως… «Από την πρώτη στιγμή που επελέγην για τη θέση του ειδικού συμβούλου έχω στοχοποιηθεί. Έχουν, κατά καιρούς, γραφτεί πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ δέχομαι στοχοποιημένες επιθέσεις από τα social media.»