Νίκος Φλωρινιώτης – Ανατριχιάζει η Μάχη Φλωρινιώτη: «Του είχα πει… δεν σε αφήνει η μαμά να πεθάνεις»

Νίκος Φλωρινιώτης

"Ο ίδιος δεν το είχε καταλάβει. Νόμιζε ότι θα μπούμε στο νοσοκομείο και θα βγούμε. Η γιατρός μου τα είχε πει όλα, αλλά έπαιζα θέατρο".

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της βιώνει η Μάχη Φλωρινιώτη, καθώς ο γιος της, Νίκος Φλωρινιώτης, έφυγε από τη ζωή στα 39 του χρόνια, μετά από πολύ μεγάλο αγώνα που έδωσε στην προσπάθειά του να νικήσει τον καρκίνο.

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο, η Μάχη Φλωρινιώτη συγκλόνισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής της επικοινωνίας με τον Γιώργο Λιάγκα.

«Το παιδί μου πήγαινε πάρα πολύ καλά. Τον πρώτο καιρό που είχε πεθάνει ο πατέρας του, πάλευε ακόμα.

Η Μάχη τελευταία έγινε δυνατή γιατί δεν έπρεπε να καταλάβει το παιδί μου τι είχε. Ήξερε μόνο ότι έχει καρκίνο στον ώμο, δεν ήξερε ότι έχει και σε άλλα σημεία. Του είχα πει «δεν σε αφήνει η μαμά να πεθάνεις».

Παλέψαμε με το τέρας και το είχαμε νικήσει. Το τέρας που λέγεται καρκίνος, όμως, έκανε μετάσταση στα μηνίγγια», ανέφερε η Μάχη Φλωρινιώτη και συνέχισε:

«Την ημέρα του Αγίου Νικολάου ήταν λίγο μπερδεμένος το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Ο ίδιος δεν το είχε καταλάβει. Νόμιζε ότι θα μπούμε στο νοσοκομείο και θα βγούμε. Η γιατρός μου τα είχε πει όλα, αλλά έπαιζα θέατρο. Ούτε η γιατρός περίμενε ότι θα συνέβαινε τόσο γρήγορα, νομίζαμε θα πήγαινε 2-3 μήνες».

«Οι μανούλες να έχουν δύναμη όταν συμβαίνει κάτι στους οικείους τους, στα παιδιά τους. Όλα παλεύονται και το παιδί μου αν δεν είχε κάνει ο καρκίνος μετάσταση στο σημείο που είχε κάνει, ίσως και να γιατρευόταν πάλι τελείως. Οι άλλες μανούλες να μην το βάλουν κάτω, η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Εκεί που έκανε μετάσταση στο παιδί μου, δεν γινόταν τίποτα», είπε κλαίγοντας η Μάχη Φλωρινιώτη.