Νίκος Αναδιώτης: « Ίσως να ήταν καλύτερα να είχα μείνει στο «Happy Day»

Τα παράπονα του από τη συνεργασία του στο «Σπίτι μου σπιτάκι μου»

Ένα περίπου μήνα μετά το τέλος του «Σπίτι μου σπιτάκι μου» ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε στον Θανάση Πάτρα και στην εκπομπή «Τα λέμε…» για την εμπειρία του στην εκπομπή του Alpha, την «μετάθεση» του από το καθημερινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Happy Day» σε εκείνο του Σαββατοκύριακου και αποκάλυψε αν ήταν δική του επιλογή, κάνοντας τα παράπονα του για το ρόλο που είχε…

«Πάρα πολλά ακούστηκαν. Υπήρχαν και υπερβολές, υπήρχαν και αλήθειες, για να είμαστε αντικειμενικοί και ειλικρινείς. Τώρα που έχει περάσει κι ένας μήνας και όλο αυτό μπορώ να το σκεφτώ και απ’ έξω, ήταν πραγματικά δύσκολα και από μέσα και απ’ έξω.

Δηλαδή, και εμείς είχαμε δυσκολευτεί πάρα πολύ στην αρχή, δεχόμασταν κι από έξω τα πυρά, δεν πήγε και όπως θα θέλαμε κι από νούμερα η εκπομπή. Όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Ίσως να ήταν καλύτερα να είχα μείνει στο «Happy Day» να σου το πω κι έτσι.»

«Αυτό υπήρχε σαν επιλογή Νίκο; Ή ήταν καθαρά δική σου επιλογή με την έννοια ότι θα κάνω ένα βήμα να πάω παραπέρα.» ρώτησε ο Θανάσης Πάτρας…

«Εντάξει, δεν ήταν και πολύ παραπέρα. Μία η άλλη ήταν οι εκπομπές πάνω κάτω. Ψυχαγωγικά. Εγώ το ανέλαβα το ρίσκο, δικιά μου η ευθύνη όλη, αλλά νομίζω ότι ίσως να είχα προχωρήσει καλύτερα αν είχα μείνει στο «Happy Day» γιατί ήμουν ήδη σε μία παρέα που ήμασταν δεμένοι μεταξύ μας. Τα ζύγισα λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Σίγουρα θα κουραζόμουν πάρα πολύ και δεν ξέρω αν θα απέδιδα τόσο καλά. Στο σίριαλ ήταν οι απαιτήσεις πολλές και κακά τα ψέματα με ενδιαφέρει και πιο πολύ αυτό το κομμάτι. Και το σκέφτηκα έτσι, άλλο να ξυπνάς κάθε μέρα στις 6 και να πρέπει μετά να έχεις και γύρισμα κι άλλο να πηγαίνεις μόνο το Σαββατοκύριακο. Δεν ξέρω, τώρα στο τέλος, μπορεί αν ήταν καλύτερα να είχα επιλέξει την κούραση του «6 ή ώρα»  δήλωσε η Νίκος Αναδιώτης.

Όσο για το αν υπάρχει πιθανότητα να τον ξαναδούμε στην εκπομπή…

«Στην συγκεκριμένη δεν νομίζω. Δεν μου έχει γίνει κάποια κουβέντα ενώ ξέρω ότι γίνονται κάποια κάστινγκ, κι εγώ ο ίδιος τώρα δεν ξέρω αν θα το επέλεγα να το συνεχίσω. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ένιωθα καλά. Το πάλευα κι εγώ και δεν ξέρω κι αν είμαι καλός σε αυτό το πράγμα γιατί είναι μία εκπομπή live, με θεματολογία που δεν είναι και το φόρτε μου. Θα προτιμούσα δηλαδή αν ξαναέκανα μία δουλειά στην τηλεόραση να είναι και μαγνητοσκοπημένη και να έχει πιο πολύ δράση, πιο διαδραστική. Δεν είναι και ο χαρακτήρας μου να κάθομαι και να σχολιάζω. Μπορώ να είμαι μέλος μιας παρέας, αρκεί αυτή η παρέα να είναι πιο κοντά σε εμένα δηλαδή θέλω ανθρώπους για να συνεργαστώ και να αποδώσω να έχω περισσότερη χημεία.»

Για το τι θα έλεγε αν του γινόταν πρόταση από αντίστοιχη εκοπομπή…

«Θα έπρεπε να λάβει υπόψη του πολλά, όπως το να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, τον οποίο όπως είπε ο Νίκος Αναδιώτης δεν είχε φέτος. «Κι αυτό και με κούραζε και με έκανε να «κάθομαι». Στην αρχή της εκπομπής έκανα βίντεο πολλά εξωτερικά, τα οποία μετά κόπηκαν κι έλεγα «γιατί ρε γαμ…, τι θα κάνω», δηλαδή να συμμετέχω μόνο σε μία κουβέντα που καλείσαι να κουβεντιάσεις πολλές φορές πράγματα που δεν είναι και του χαρακτήρα σου»