Νέα «βόμβα» στον καλλιτεχνικό χώρο – Δύο γνωστοί ηθοποιοί καλούνται από τις εισαγγελικές αρχές

Αλέκα Λαμπρινού

Δύο γνωστοί ηθοποιοί αναμένεται να περάσουν σύντομα το “κατώφλι” της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο χώρο του θεάτρου. 

Ο ένας από τους δύο ηθοποιούς που πρόκειται να κληθούν από τις εισαγγελικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, είναι γνωστός, κωμικός, ηθοποιός, πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον γνωστό πρωταγωνιστή, μετά τις καταθέσεις που λήφθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές, αποδίδεται πλέον ένας βιασμός με χρόνο τέλεσης το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014. Οι παθούσες έχουν εξεταστεί από τις εισαγγελικές αρχές επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο δεύτερος ηθοποιός ο οποίος έχει μπει στο “στόχαστρο” της εισαγγελίας, έχει καταγγελθεί για βιασμό ο οποίος τελέστηκε το 2020. Η έρευνα και για τους δύο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες οπότε ο εισαγγελέας θα τους καλέσει να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: newsit.gr