Νέα πνοή στο γραφείο τύπου του Alpha

Το δελτίο τύπου του σταθμού, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια…

Το προχθεσινό δελτίο τύπου του Alpha, που αφορούσε στη νέα καθημερινή απογευματινή εκπομπή του σταθμού «Όλα παίζουν», στάθηκε αφορμή για σχόλια από τα sites, τα blogs και τον έντυπο τύπο.

Η αλλαγή τρόπου γραφής της επίσημης ανακοίνωσης του Alpha για την εκπομπή δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι και άνθρωποι του χώρου που την σχολίασαν αρνητικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θύμιζε σε τίποτα τα κλασσικά δελτία τύπου των καναλιών, καθώς ήταν γραμμένη σε πιο χαλαρό ύφος και με έναν πιο απλοϊκό τρόπο και δεν είχε καμία σχέση με την ξύλινη γλώσσα που έχουμε συνηθίσει στις ανακοινώσεις των γραφείων τύπου των καναλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ZappiT, αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά επρόκειτο για μια κίνηση στρατηγικής του καναλιού. Το γραφείο τύπου του Alpha θεωρεί ότι μεμονωμένα κάποιες εκπομπές που αφορούν στην ψυχαγωγική ζώνη χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και προώθησης προς τα Μέσα.

Καθώς το «Όλα παίζουν» είναι ένα καινούργιο εγχείρημα στην ψυχαγωγική απογευματινή ζώνη του σταθμού, με νέους ηλικιακά παρουσιαστές και σκοπό να «κτυπήσει» το νεανικό δυναμικό κοινό (15-44) οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν αλλαγή πλεύσης στον τρόπο γραφής, δίνοντας μια πιο νεανική πινελιά.

Φυσικά δεν λέμε ότι δεν θα υπάρξουν και τα κλασσικά δελτία τύπου για εκπομπές στον τομέα της ενημέρωσης, τα οποία θα είναι όπως μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι σίγουρο πως στον τομέα της ψυχαγωγίας δελτία τύπου όπως το προχθεσινό θα σταλθούν και στο μέλλον στα Μέσα.

Είναι μια έξυπνη κίνηση του γραφείου τύπου του καναλιού της Κάντζας, η οποία θέλει να σπάσει το κατεστημένο και τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσον αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Παυλίνα Ντάσιου

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου για την εκπομπή «Όλα παίζουν»