Νέα επίθεση σε αθλητικό συντάκτη!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καταδικάζει την επίθεση ! Ο αθλητικός συντάκτης φυγαδεύτηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

 Oπαδοί εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά θεωρεία κατά την διάρκεια του αγώνα Άρης – Πλατανιάς και εγκλώβισαν τον Χρύσανθο Τσαλτίδη με αποτέλεσμα να διακόψουν την ραδιοφωνική του μετάδοση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καταδικάζει την επίθεση και τονίζει πως η περιπέτεια δεν τέλειωσε εκεί, αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στο γήπεδο υπό τις απειλές οπαδών και με σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα και τελικά φυγαδεύτηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.»

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ύστερα από εισβολή οπαδών στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Κλεάνθης Βικελίδης» ο συνάδελφος Χρύσανθος Τσαλτίδης –μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ)–, κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρη-Πλατανιά. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» που εργάζεται ο Χρύσανθος Τσαλτίδης, του οποίου η περιπέτεια δεν τέλειωσε εκεί, αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στο γήπεδο υπό τις απειλές οπαδών και με σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα για αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα και τελικά φυγαδεύτηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι οι πρακτικές των τραμπούκων που έχουν παρεισφρήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους αθλητικούς συντάκτες.

Είναι ξεκάθαρο ότι άμεσα οι φορείς που εμπλέκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου οφείλουν να συνεργαστούν ώστε να αποβάλλουν από τις τάξεις του αθλήματος άτομα που καταφεύγουν σε τραμπούκικες πρακτικές και που δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα και θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Η ΠΟΕΣΥ προσυπογράφει την απαίτηση της ΕΣΗΕΜ-Θ και του ΠΣΑΤ να μη μένουν ατιμώρητες τέτοιες ενέργειες, καθώς και την προσφυγή των δύο φορέων προς όλες τις αρμόδιες αρχές ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την επίθεση στο συνάδελφο, αλλά και για την εισβολή οπαδών στα δημοσιογραφικά θεωρεία που είναι χώρος εργασίας των εκπροσώπων του Τύπου.
Επισημαίνεται ότι η καταγγελλόμενη επίθεση δεν είναι η πρώτη κατά τον τελευταίο μήνα και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, είναι βέβαιον πως δεν θα είναι η τελευταία.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση στον Νάσο Γουμενίδη έξω από το σπίτι του!

Λήστεψαν τον Σταύρο Θεοδωράκη – Δίδεται αμοιβή σε όποιον βρει την τσάντα!

Θύμα επίθεσης γνωστός δημοσιογράφος του Μega!