ΝΔ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές – Οι εκπλήξεις και τα ηχηρά ονόματα

Νέα Δημοκρατία

Ελεονώρα Μελέτη, Γιώργος Αυτιάς και Πύρρος Δήμας επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο.

Το ψηφοδέλτιό της για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) η Νέα Δημοκρατία. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει 42 γυναίκες και άνδρες και στο πλαίσιο της παρουσίασής του μίλησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα ονόματα – έκπληξη που ανακοινώνονται σήμερα είναι και αυτό του Φρέντι Μπελέρη, για τον οποίο κατά την έναρξη της εκδήλωσης, υπήρχε μία κενή καρέκλα.

Ο Γιώργος Αυτιάς δήλωσε: «Μόλις επέστρεψα από την Αμερική που έζησα τον ελληνισμό… Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ! Όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και χειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη και θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα! Για την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς. «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»!

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε: «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν τον πρώτο λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο. Πέτρος μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» είπε ο Πύρρος Δήμας, απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρι.

Η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε χαρακτηριστικά: Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποιησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε… Με τη στήριξη του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική… Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Η Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «9 Ιουνίου θα κληθούμε για κάτι συγκεκριμένο. Εθνική υπόθεση είναι η Ευρωβουλή… Μου είπαν να πω για την Ελλάδα ρε γαμώτο δε θα το πω. Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ».

Η Βίκυ Φλέσσα δήλωσε: «Χαίρω που συμμετέχω και πάλι με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια στη ΝΔ για να υπάρξει μία εκπροσώπηση στην Ευρώπη επάξια του ελληνικού πολιτισμού».

Πηγή: newsit.gr