Νανά Παλαιτσάκη: Το δελτίο που την έκανε να λυγίσει…

«Ήταν η στιγμή που είπα ...παραιτούμαι»

Η Νανά Παλαιτσάκη από τις 3 Αυγούστου επιστρέφει στις ειδήσεις, ως κεντρική παρουσιάστρια του δελτίο ειδήσεων του Epsilon. Με αφορμή αυτή της την επιστροφή μίλησε στο TV Έθνος και στην Νάνσυ Νικολαΐδου και θυμήθηκε τις ανταποκρίσεις για τον πόλεμο του Κόλπου και την είδηση που την σόκαρε όσο παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων στον ΣΚΑΪ.

Από τις 3 Αυγούστου αναλαμβάνεις την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Epsilon… Έχεις άγχος;
Όχι, άγχος δεν έχω. Έχω μία αδημονία να ασχοληθώ και πάλι με κάτι που αγαπώ τόσο πολύ, αλλά όχι, άγχος δεν έχω. Για μένα ο τρόπος διαχείρισης της είδησης είναι μετά από 30 χρόνια τρόπος ζωής. Πιο καλά προετοιμάζω και εκφωνώ ένα δελτίο από ότι πλένω καθημερινά τα δόντια μου.

Παρά το γεγονός ότι σε λάτρεψε το γυαλί, ως newscaster, δεν δίστασες να εγκαταλείψεις το στούντιο και να κάνεις ανταποκρίσεις μέχρι και για τον πόλεμο του Κόλπου.
Βρέθηκα εκεί έχοντας άγνοια κινδύνου και φεύγοντας από εκεί μετά από όλες αυτές τις εικόνες που είχα αντικρίσει, άλλαξε για πάντα η φιλοσοφία της ζωής μου. Ήμουν ένα κορίτσι το οποίο όταν βρέθηκε στον Κόλπο δεν είχε ξανακούσει ποτέ του σειρήνα αντιαεροπορικού αεροπλάνου και έφτασα στο σημείο να βλέπω μπροστά στα μάτια μου να ανατινάζονται – κυριολεκτικά – άνθρωποι. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ και αυτή τη μυρωδιά… βιολέτας που είχε η έρημος μόλις βράδιαζε.

Ποιο δελτίο από τα χιλιάδες που είχες εκφωνήσει ήταν εκείνο που κατάφερε να σε σοκάρει και να σε κάνει να λυγίσεις;
Το δελτίο που παρουσίαζα στον ΣΚΑΪ εκείνο τον Δεκαπενταύγουστο, όταν το ιπτάμενο δελφίνι ακρωτηρίασε τα άκρα του Βασίλη Δοσούλα. Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα…. Ήταν η στιγμή που είπα «παραιτούμαι». Ίσως γιατί τότε ο γιος μου είχε την ίδια ακριβώς ηλικία με τον Βασίλη, τον οποίο μάλιστα μετά από τρεις μέρες επισκέφθηκα και στο νοσοκομείο.