Νανά Παλαιτσάκη: «Το 2009 μου ανακοίνωσαν πως είχα 6 μήνες ζωή»

«Κάθε μήνα κάνω κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις...»

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Nανά Παλαιτσάκη την έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή της και διηγείται τι συνέβη στον Μαρίνο Βυθούλκα και στο περιοδικό People. Όπως εξηγεί, έχει μια μετάλλαξη στο νωτιαίο μυελό και πηγαίνει κάθε μήνα στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Ήταν 2009, όταν ένας γιατρός μού ανακοίνωσε πως έχω έξι μήνες ζωή. Αυτή τη στιγμή η υγεία μου είναι σε διαδικασία ελέγχου. Κάθε μήνα κάνω κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις, από τις οποίες και θα εξαρτηθεί ο επόμενος μήνας. Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχω κανένα περιθώριο να χάνω τις στιγμές. Η γιατρός μου, Ελίνα Βερβεσού, στο Ερρίκος Ντυνάν με την επιστημονική της κατάρτιση με κάνει να νιώθω εξαιρετικά καλά».

Τον πρώτο καιρό που διαγνώστηκε το πρόβλημα με την υγεία της δεν το είπε σε κανέναν. Επέλεξε να διαχειριστεί την κατάσταση εντελώς μόνη της, όμως δεν έχασε ποτέ την ελπίδα της. «Πλέον, αντιμετωπίζω τόσο κωμικά και γελοία ορισμένα πράγματα, που απλά τα βλέπω και δεν συμμετέχω. Βέβαια, υπήρχε μια περίοδος δύο περίπου ετών που κλείστηκα στον εαυτό μου. Ήμουν κάτω από την επίδραση μετα-τραυματικού σοκ. Αυτό περιγράφω και στο βιβλίο μου Εγώ Και ο Ψυχίατρος. Ουσιαστικά συμβαίνει αυτό που έλεγε ο Ιπποκράτης: Οι άνθρωποι δεν αρρωσταίνουμε. Αυτοκτονούμε και επιλέγουμε τη νόσο από την οποία θα πεθάνουμε. Ο τρόπος σκέψης μάς τοξινώνει. Πλέον, άλλαξα τον τρόπο που σκέφτομαι. Έμαθα να λέω “όχι”. Οτιδήποτε σε κάνει να μην περνάς καλά, είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε αντικείμενο είτε κατάσταση, πρέπει να το κόβεις μαχαίρι. Δεν πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην κακοποίηση του εαυτού μας από τρίτους, διαφορετικά θα αρρωστήσουμε. Μετά από αυτό που μου έτυχε, κατάλαβα τι σημαίνει να χαίρεσαι την κάθε στιγμή. Πηγή ενέργειας είναι ο εαυτός μας και όχι απαραίτητα ένας σύντροφος» ξεκαθαρίζει.