Μυστηριώδης εξαφάνιση στην Αρκαδία – Άφαντος ο βοσκός, κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του

Λάμπης Φρόνιμος

Το «Τούνελ» βρέθηκε στην περιοχή της Αρκαδίας και ερεύνησε μια νέα παράξενη υπόθεση που έχει αναστατώσει τους κατοίκους.

Το πύρινο μανιτάρι που παρά τη βροχή «έτρωγε» τα κεραμίδια και ξεπερνούσε το ύψος του αγροτόσπιτου, έγινε αντιληπτό από κάτοικο διπλανού οικισμού. Όταν η πυροσβεστική έφτασε στον τόπο, το σπίτι του βοσκού είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Ο ίδιος άφαντος… Ο Λάμπης Φρόνιμος, 73 χρόνων, αγνοείται από τα τέλη Φεβρουαρίου από το σπίτι του στην Άνω Ριζοσπηλιά Αρκαδίας, κοντά στη Δημητσάνα.

Το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου ο ταχυδρόμος πήγε στο σπίτι όπου ο έμενε μόνος του, για να του παραδώσει τη σύνταξη, αλλά δεν τον βρήκε. Μετά τις έξι το απόγευμα αποκαλύφθηκε το θρίλερ… Σε έρευνα στο μαντρί του που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, διαπιστώθηκε ότι είχαν χαθεί τα γίδια και ο σκύλος του.

Σημαντικές μαρτυρίες μέσα στη νύχτα…

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μαρτυρίες χωρικών, ανέφεραν πως τα ζώα του επέστρεψαν στην περιοχή, γεγονός που απομάκρυνε την εκδοχή της δολοφονίας για ζωοκλοπή. Πληροφορίες όμως που έφτασαν από άλλους μάρτυρες, έκαναν λόγο για ένα ύποπτο αυτοκίνητο που θεάθηκε στην περιοχή μετά την πυρκαγιά. Σημαντικά είναι και τα όσα ο ίδιος ο βοσκός είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό του πρόσωπο για ένα άτομο που τον απειλούσε.

Η έρευνα του «Τούνελ» έδειξε πως ο Φρόνιμος είχε διαπληκτιστεί στο παρελθόν με συγχωριανούς του για τις ζημιές που προκαλούσαν τα ζώα του και είχε και δικαστικές εκκρεμότητες γι’ αυτές. Το «Τούνελ» εντόπισε το βοσκό που στο παρελθόν, σε κόντρα για τα ζώα, τον είχε χτυπήσει και τον είχε αφήσει δεμένο και αβοήθητο σε ερημική περιοχή.

«Παλιότερα τον χτύπησα και τον έδεσα…»

«Μου πετούσε πέτρες από μακριά, πήγα τον βούτηξα και μετά τον άφησα, ο ίδιος όμως συνέχισε να πετάει πέτρες. Τον άρπαξα ξανά, του έδωσα τρεις – τέσσερις μπουνιές στη μούρη και τον έδεσα. Αυτό συνέβη αρκετά χρόνια πριν. Τώρα τελευταία τα είχαμε βρει. Μάλιστα την ημέρα εκείνη τον είδα και τον ρώτησα αν ήθελε να του πάρω κάτι από τη Δημητσάνα όπου πήγαινα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ο ρεπόρτερ τον ρώτησε αν εννοούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, απάντησε ότι ήταν παλαιότερα… «Μπορεί ο ίδιος να έβαλε φωτιά στο σπίτι του και να πήγε κάπου να κρεμάστηκε», κατέληξε.

«Έφτασαν σε σημείο να αφαιρέσουν μια ζωή;»

Ο ανιψιός του αγνοούμενου Χαράλαμπου Φρόνιμου, μίλησε στο «Τούνελ» για τις περίεργες συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε ο θείος του, αλλά και για την καταστροφική πυρκαγιά στο σπίτι του.

«Έχει γίνει έρευνα από ομάδα της ΕΜΑΚ, έψαξαν και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δεν γνωρίζουμε τί μπορεί να του έχει συμβεί. Είναι πολλά τα ερωτήματα που μας απασχολούν και ειδικά με τη φωτιά που προκλήθηκε. Δε μπορεί ένας άνθρωπος να χάνεται έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάτι έχει γίνει. Ξέρουμε πως είναι στα χωριά με τους κτηνοτρόφους. Διαφωνίες είχε με κάποιους, αλλά δε φτάνεις σε σημείο να αφαιρέσεις μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Είδαν τις φλόγες να καταπίνουν το σπίτι…

Ο αδελφός του αγνοούμενου βοσκού, μίλησε στο «Τούνελ» από το πατρικό τους σπίτι που κάηκε ολοσχερώς.

«Μετά το θάνατο των γονέων μας, ο αδελφός μου ήταν το μοναδικό από τα έξι αδέλφια που αποφάσισε να μείνει μόνος του εδώ. Ο ταχυδρόμος ήρθε στο σπίτι, του φώναξε, δεν τον βρήκε και έφυγε. Μια γυναίκα που είδε τις φλόγες ενημέρωσε τον ανιψιό μου για τη φωτιά. Η φλόγα ήταν πάνω από το ύψος του σπιτιού και η σκεπή είχε καταρρεύσει. Η φωτιά έπιασε κατά περίεργο τρόπο και υποπτεύομαι ότι έχει σχέση με την εξαφάνισή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είδα να καίγεται το σπίτι του Λάμπη και εκείνος άφαντος…»

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με την αυτόπτη μάρτυρα που είδε τις φλόγες στο σπίτι του αγνοούμενου και ενημέρωσε την αστυνομία και την πυροσβεστική. «Στην αρχή είδα μια κάπνα και φαντάστηκα πως κάτι θα καίνε. Μετά όμως είδαμε τη φωτιά με το σύζυγό μου να πυκνώνει, να γίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι, παρά τη βροχή. Ειδοποιήσαμε τον ανιψιό του γιατί καταλάβαμε πως πήρε φωτιά το σπίτι του θείου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον έψαξα για τη σύνταξη αλλά δεν τον βρήκα…»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον ταχυδρόμο που είχε πάει στο σπίτι του αγνοούμενου άνδρα για να του παραδώσει τη σύνταξη. «Του χτύπησα, αλλά δεν μου άνοιξε. Η μία από τις πόρτες ήταν δεμένη με αλυσίδα. Επειδή φοβήθηκα μήπως έπαθε κάτι, έψαξα εκεί γύρω, αλλά δε βρήκα τίποτα. Τα τελευταία ένα – δύο χρόνια που έπαιρνε τη σύνταξη ήταν πάντα στο σπίτι για να την παραλάβει. Δεν είδα φωτιά ή κάτι περίεργο και μετά έφυγα», ανέφερε στο «Τούνελ» ο μάρτυρας.

«Φοβάμαι την εγκληματική ενέργεια…»

«Είναι λίγοι οι κάτοικοι στο χωριό, είναι μεγάλης ηλικίας και όταν βραδιάζει, κλείνονται στα σπίτια τους γιατί φοβούνται μήπως τους κλέψουν. Στο παρελθόν τον αδελφό μου τον είχαν ληστέψει δυο φορές», είπε στο «Τούνελ» ο Γιώργος Φρόνιμος. «Μου κάνει εντύπωση το πώς προκλήθηκε η φωτιά, καθώς η μέρα ήταν βροχερή. Φοβάμαι, πως έχει πέσει θύμα εγκληματικής πράξης», κατέληξε.

«Ανησυχούμε στα χωριά…»

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό για το χωριό μου, αλλά και για τα γύρω χωριά. Πρώτη φορά συμβαίνει εδώ να καεί το σπίτι ενός ανθρώπου και να εξαφανιστεί ο ίδιος», είπε στην κάμερα του «Τούνελ» ο πρόεδρος του χωριού, όπου διέμενε ο αγνοούμενος. «Ο Λάμπης είχε πέσει θύμα ληστείας δυο φορές στο παρελθόν. Τον είχαν χτυπήσει άσχημα και του τα είχαν πάρει όλα», κατέληξε.

Πηγή: anikolouli.gr