Μυστήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια! Δολοφονία πίσω από την εξαφάνιση;

Λαέρτης Μπεγιάι

Μάρτυρες μιλούν για τη βραδιά που ο 36χρονος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς…

Ο 36χρονος Λαέρτης Μπεγιάι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πλέον η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή, αφού η έρευνα οδηγεί στην εκδοχή της δολοφονίας. Το Τούνελ ακολούθησε τα ίχνη του τη νύχτα που χάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και εντόπισε βασικούς μάρτυρες που μιλήσανε ανοιχτά σχεδόν ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του.

Είπε για τα χρήματα πριν τον εξαφανίσουν…

Ο Λαέρτης είχε ήδη αφήσει σε φίλο του μηχανικό το δίκυκλο του του για επισκευή, όταν τον πήρε τηλέφωνο για να του πει πως του έκλεψαν το δεύτερο μηχανάκι του, μικρότερου κυβισμού. Το περιστατικό τον ανάγκασε να αναβάλλει το προγραμματισμένο ραντεβού τους για το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου. Γύρω στις έντεκα και μισή, εμφανίστηκε στο συνεργείο του φορώντας ένα άσπρο φούτερ με κουκούλα. Είπε στον μηχανικό φίλο του πως δεν είχε ιδιαίτερα καλή διάθεση κι έφυγε. Στις δύο το μεσημέρι πήγε με άλλα ρούχα και πάλι στο συνεργείο και τον παρακάλεσε να προχωρήσουν στην επισκευή της μηχανής και να μην περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα.

«Μου είπε πως στο μεταξύ πληρώθηκε, δεν γνωρίζω το ποσό, αλλά είχε πάνω του χρήματα όταν εξαφανίστηκε. Μάλιστα μου ανέφερε πως έπρεπε να καλέσει την κοπέλα του στο τηλέφωνο, αλλά του είχαν κλέψει το κινητό και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Ούτε εγώ μπόρεσα να τον εξυπηρετήσω γιατί δεν είχα μονάδες στο δικό μου», είπε ο μηχανικός στο «Τούνελ».

Αργά το βράδυ ο μάστορας του είπε να σταματήσουν και να συνεχίσουν την επισκευή την επόμενη μέρα. «Κλείσαμε  μαζί το συνεργείο γύρω στις έντεκα παρά πέντε και προχωρήσαμε έως την Λεωφόρο Ηρακλείου. Κάποια στιγμή χωρίσαμε και συνέχισε πεζός. Ήταν ευδιάθετος και ήθελε να τελειώσει η επισκευή της μηχανής του. Αν υποθέσουμε πως έτυχε κι έπεσε μπροστά στους λάθους ανθρώπους τη λάθος στιγμή και τον μαχαιρώσανε, που τον πήγανε; Από την άλλη να πήρε ταξί και να πήγε που; Στην κοπέλα του; Τι να πω, το μυαλό μου πάει στο κακό…», τόνισε με έμφαση.

Η μητέρα του αγνοούμενου νέου που παρακολουθούσε τη συζήτηση τον ρώτησε μήπως είχε κάνει λάθος την ώρα γιατί μια κοπέλα τον είδε νωρίτερα τη νύχτα στην Αγίου Μελετίου. Ο μηχανικός απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και ήταν απολύτως σίγουρος ότι γύρω στις έντεκα φύγανε από το συνεργείο.

«Έφυγε από μένα μετά τα μεσάνυχτα»

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Λαέρτη πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Ήταν περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στις 9 Απριλίου  όταν ο αγνοούμενος πήγε να συναντήσει τον φίλο του στο σπίτι του στην περιοχή της Νέας Φιλαδέφειας. Όπως του είπε πριν ήταν  στο συνεργείο ενός άλλου γνωστού τους στη Νέα Ιωνία, όπου είχε αφήσει τη δεύτερη μηχανή του για επισκευή. Αυτή που χρησιμοποιούσε σαν διανομέας φαγητού, του την είχαν κλέψει κάτω από το σπίτι του. Σύμφωνα με τον φίλο του δεν υποψιαζόταν κάποιον γι αυτό το περιστατικό. Εκείνο το βράδυ έμεινε μαζί του περίπου για μία ώρα. «Μου φάνηκε περίεργο που ενώ του πρότεινα να τον πάω εγώ στο σπίτι του με την μηχανή μου, αρνήθηκε. Μου είπε πως ήθελε να ηρεμήσει και έφυγε πεζός».

Ο φίλος του απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου ανέφερε πως δεν γνώριζε αν είχε προβλήματα στην προσωπική του ζωή. «Μιλούσαμε μόνο για τις δουλειές μας. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μου μιλούσε για τη Μύκονο που σκόπευε να πάει για να εργαστεί την καλοκαιρινή περίοδο. Όταν έφυγε και χαιρετηθήκαμε, κατευθύνθηκε προς την Ελευθερίου Βενιζέλου και Περικλέους όπως συνήθιζε, για να κόψει δρόμο. Από εκεί η απόσταση μέχρι το σπίτι του με τα πόδια είναι περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Αν τελικά ακολούθησε εκείνη τη διαδρομή, θα περνούσε  το γεφυράκι στο ρέμα του Ποδονίφτη, θα συνέχιζε προς τα ανθοπωλεία του Προμπονά και θα έβγαινε ξανά στο δρόμο για το σπίτι του», τόνισε.

Μετά την εξαφάνιση ο φίλος μαζί με συγγενείς του αγνοούμενου, έψαξαν εξονυχιστικά τα τυφλά σημεία του ρέματος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Πιστεύω πως αν επιχείρησαν να τον κλέψουν μες στη νύχτα, ο Λαέρτης σίγουρα θα αντιδρούσε. Δεν είχε όμως μπλεξίματα για να υποθέσω ότι μπορεί να του την είχαν στημένη. Είναι πολύ περίεργο αυτό που συνέβη. Αν κάποιος από τους γνωστούς του γνωρίζει κάτι, ας μιλήσει, γιατί είναι κρίμα, είναι πολύ καλό παιδί… Δεν πείραζε μυρμήγκι…», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνήθιζε νύχτα να πηγαίνει στην κοπέλα του…»

Το «Τούνελ» βρέθηκε μαζί με τους γονείς του Λαέρτη στο σουβλατζίδικο που εργαζόταν παλιότερα. Οι συνάδελφοι του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη συνέπεια του και τον φιλικό χαρακτήρα του. Όλοι τους προσπάθησαν να κοινοποιήσουν τα στοιχεία του και τη φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ελπίδα να υπάρξει κάποια πληροφορία για την τύχη του. Έλεγξαν ακόμη και υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων αλλά πουθενά δεν είχε καταγραφεί τη νύχτα της εξαφάνισης.

Οι συνάδελφοι του γνώριζαν πως κάθε καλοκαίρι πήγαινε στη Μύκονο για να εργαστεί. Έδωσαν κουράγιο στους γονείς του και ευχήθηκαν να βγουν σύντομα από την αγωνία τους. «Να χαθεί κάποιος από την παρέα μας και να μη δώσει σημεία ζωής δεν έχει ξανασυμβεί», είπε στο «Τούνελ» στενός του φίλος. Τον περιέγραψε σαν ένα ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο. Η εξαφάνιση του κοινοποιήθηκε σε περίπου τριάντα χιλιάδες χρήστες στο διαδίκτυο και στο εξωτερικό, που έδειξαν ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή. «Η κοπέλα του κάτι ξέρει, είμαι σίγουρος… Όταν εξαφανίστηκε πήγαμε οι φίλοι του να τη βρούμε. Μας φάνηκε ότι αντέδρασε πολύ περίεργα, αντί να βοηθήσει, άρχισε να μας λέει «Τι κάνετε εσείς εδώ; Τι θέλετε από μένα;»… Δεν τα ‘χω ξαναδεί αυτά τα πράγματα…», είπε με έμφαση ο φίλος του.

« Έλεγε ότι φοβόταν. Τι φοβόταν; Πιστεύω πως ο Λαέρτης άλλαξε όταν η γυναίκα αυτή μπήκε στη ζωή του. Κάθε φορά που του πρότεινα να βγούμε με τις κοπέλες μας εκείνη έβρισκε πάντα μια δικαιολογία. Ο πρώην σύντροφος της ήταν ένας άνθρωπος με παραβατική συμπεριφορά κι έχουμε ακούσει πως στο παρελθόν την είχε απειλήσει. Δεν είχα ακούσει ποτέ τον Λαέρτη να μιλάει γι αυτόν. Από την άλλη όμως μπορεί αν είχε συμβεί κάτι, να μου το ‘κρυβε. Γνωρίζω πως δεκαπέντε μέρες πριν χαθεί, είχε τσακωθεί με αυτήν την κοπέλα και δεν επικοινωνούσαν για μια βδομάδα… Μήπως τις μέρες αυτές εκείνη ήταν με τον πρώην της; », αναρωτήθηκε ο φίλος του αγνοούμενου.

Ένας ακόμη φίλος του Λαέρτη που μίλησε στο «Τούνελ» ανέφερε πως έμενε συχνά τα βράδια μαζί της στον ένα χρόνο που είχαν σχέση. «Πήγαμε και την βρήκαμε να μας πει αν ήξερε τι είχε συμβεί και μας αντιμετώπισε με τρόμο. Δηλαδή τι θα της κάναμε εμείς; Μας ήξερε, μας είχε ανοίξει το σπίτι της, ξαφνικά μας φοβόταν, γιατί; Τι είμαστε δολοφόνοι; Δεν έχουν γίνει έρευνες αν ο Λαέρτης πήγε από κει… Ο φίλος μου είχε πει πως ο πρώην της δεν ήταν και το καλύτερο παιδί… Υπάρχει πολύ σκοτάδι σ’ αυτήν την υπόθεση… Δεν βρέθηκε ούτε ίχνος του…», είπε με αγωνία.

Η φίλη: Εκθέτουν και μένα σε κίνδυνο…

Η φίλη του αγνοούμενου νέου μίλησε στο «Τούνελ» για την τελευταία φορά που είδε τον Λαέρτη και έδωσε τις δικές της απαντήσεις σε όσα της καταλογίζουν οι φίλοι του. «Η αδελφή του Λαέρτη είπε πως εγώ κρατάω το κλειδί στην εξαφάνιση του. Καταλαβαίνω τον πόνο της κοπέλας όπως και όλων μας, αλλά ας καταλάβει σε τι κίνδυνο μπορεί να μπει κάποιος που δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί. Ο τρόπος που το έθεσε προσωπικά, με πανικόβαλε», τόνισε με έμφαση.

Είπε πως βρέθηκαν την Κυριακή πριν την εξαφάνιση στο σπίτι της. Από εκεί ο Λαέρτης κάλεσε από το κινητό του τη μητέρα του και της ζήτησε να ετοιμάσει να φάνε όλοι μαζί.  Πήγαν στο πατρικό του και μετά η ίδια έφυγε για τη δουλειά της. Τη Δευτέρα το μεσημέρι 8 Απριλίου ο Λαέρτης πέρασε από το σπίτι της για να πάρει το μπουφάν του που είχε ξεχάσει εκεί. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδε.

« Δεν με ειδοποίησε από πριν. Ήρθε και χτύπησε το κουδούνι, πήρε το μαύρο μπουφάν του γιατί κρύωνε και μου είπε πως θα πήγαινε στο συνεργείο για να φτιάξει τη μηχανή του. Το βράδυ έστειλα ένα μήνυμα στη μητέρα του να του πει να με καλέσει. Την Τρίτη όμως με πήρε ένας φίλος του και με ενημέρωσε πως είχε χάσει το κινητό του. Εγώ έμαθα ότι ο Λαέρτης εξαφανίστηκε, όταν με πήραν οι γονείς του τηλέφωνο για να με ρωτήσουν αν ήρθε από το σπίτι μου», ανέφερε στο «Τούνελ».

Τόνισε πως η ίδια δεν πήγαινε στα μέρη που  σύχναζε ο αγνοούμενος, ούτε έκανε παρέα με τους φίλους του, καθώς δεν της ταίριαζαν σαν προσωπικότητες και αυτό το είχε ξεκαθαρίσει στον σύντροφο της. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε αντιληφθεί να είχε διαφορές με κάποιον.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για την επίμαχη νύχτα που ο Λαέρτης έφυγε από το σπίτι του φίλου του με τα πόδια, ανέφερε πως δεν ήταν κάτι που συνήθιζε γιατί βαριόταν να περπατάει. «Να σας πως την αλήθεια δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Αν τον λήστεψαν για να του πάρουν τα λεφτά και τον χτύπησαν, θα βρισκόταν. Εκτός αν έπαθε αμνησία, έπεσε και πέρασαν μέρες χωρίς να βρεθεί… Προσωπικά έχω πανικοβληθεί γιατί δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το παρελθόν του. Αυτό είναι το πρόβλημα μου…», κατέληξε.

«Εδώ στο ρέμα φοβάσαι να περάσεις…»

Ο πατέρας του αγνοούμενου μαζί με τον ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκαν στο γεφυράκι στο ρέμα του Ποδονίφτη απ’ όπου πιθανά έκοψε δρόμο ο Λαέρτης όταν έφυγε από το σπίτι του φίλου του. «Αν τελικά ακολούθησε αυτή τη διαδρομή, τότε ναι θα περνούσε από εδώ για να επιστρέψει στο σπίτι, που δεν απέχει περισσότερο από δέκα λεπτά. Από δω δεν περνάνε αυτοκίνητα μόνο πεζοί και ντελιβεράδες με μηχανάκια που πηγαίνουν τις παραγγελίες τους», είπε ο πατέρας στο «Τούνελ».

Τελευταία φορά τον είδε το πρωί πριν εξαφανιστεί στο σπίτι, όταν ο Λαέρτης πήγε για να αλλάξει μπουφάν. «Το βράδυ δεν ήρθε και υποθέσαμε πως θα είναι στην κοπέλα του. Όταν δεν εμφανίστηκε και την επόμενη μέρα αρχίσαμε να ανησυχούμε και να τον ψάχνουμε. Μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε ότι δεν είχε τηλέφωνο. Μάθαμε αργότερα από την αστυνομία πως το τελευταίο σήμα εξέπεμψε από την περιοχή της Καλλιθέας δυο μέρες πριν την εξαφάνιση του. Πριν από αυτό του έκλεψαν το μηχανάκι», ανέφερε.

Τόνισε πως έχουν ψάξει στο ρέμα και στην γύρω περιοχή τουλάχιστον δέκα φορές χωρίς αποτέλεσμα. «Ψάξαμε ακόμη και τα εγκαταλειμμένα σπίτια , εγώ προσωπικά  σήκωσα τάβλες και λαμαρίνες. Δεν βρήκαμε τίποτα. Η Αστυνομία εδώ δεν ερεύνησε καθόλου. Ούτε μάρτυρες βρέθηκαν που να άκουσαν ή να είδαν κάτι. Ακόμη κι αν κάποιος του έκανε κακό δεν θα ήταν εύκολο να τον μεταφέρει για να τον κρύψει κάπου. Από κει και πέρα το μυαλό μας πάει σε όλα τα ενδεχόμενα…», τόνισε με έμφαση ο πατέρας του αγνοούμενου.

Κάτοικος μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για την επικινδυνότητα της περιοχής. «Το σημείο είναι ερημικό, τα φώτα είναι σβηστά, έχουν φυτρώσει πολλά χόρτα και είναι επικίνδυνο για κάποιον να πέσει στο ποτάμι… Τη νύχτα φοβάσαι… Σε μια φίλη μου έβγαλαν στιλέτο να τη ληστέψουν και μένα με έχουν κλέψει δυο φορές… Είδα με τα μάτια μου μια κυρία να της αρπάζουν το τηλέφωνο από το χέρι, ενώ μιλούσε…», είπε χαρακτηριστικά.

«Να πάρω τα βουνά, να βρω το παιδί μου…»

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Λαέρτη, έχει βυθίσει σε θάλασσα αγωνίας την οικογένεια του. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, περιέγραψε στο «Τούνελ» τον Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά, ελπίζοντας να μάθουν κάτι για την τύχη του. Τελευταία φορά τον είδε το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου όταν εκείνη έφυγε από το σπίτι τους για να πάει στη δουλειά. Το απόγευμα που δεν τον βρήκε, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Υπέθεσε πως θα ήταν ή στο συνεργείο που έφτιαχνε τη μηχανή του ή με την κοπέλα του με την οποία σχετίζονταν τον τελευταίο χρόνο.

«Του είχαν κλέψει το μηχανάκι του και για το λόγο αυτό σταμάτησε να εργάζεται σαν διανομέας φαγητού. Έπρεπε να επισκευάσει το δεύτερο που είχε,  για να εργαστεί ξανά. Ούτε τηλέφωνο είχε μαζί του κι όλα του τα προσωπικά έγγραφα βρέθηκαν στο σπίτι. Μαζί του είχε μόνο τα χρήματα που είχε πληρωθεί. Δεν ξέρω πόσα ήταν ακριβώς, περίπου τριακόσια ευρώ…», είπε στο «Τούνελ».

Όπως είπε, ο Λαέρτης μπορεί να ήταν κλειστός χαρακτήρας, αλλά  κανείς στην οικογένεια δεν είχε αντιληφθεί να τον απασχολεί κάτι. «Εγώ σαν μάνα νομίζω ότι το παιδί μου είναι ζωντανό και θα έρθει… Τόσες μέρες στέκομαι όρθια με το ζόρι…» είπε με έναν κόμπο στο λαιμό…

Πηγή: anikolouli.gr