Μύρωνας Στρατής: Αυτός είναι ο λόγος που αρνείται να τραγουδήσει στα μπουζούκια!

«Άλλα λεφτά βγάζω εγώ και άλλα ένας τραγουδιστής πίστας που του πετούν λουλούδια».

Για το γεγονός ότι έχει αρνηθεί να τραγουδήσει στα μπουζούκια μίλησε μεταξύ άλλων ο Μύρωνας Στρατής, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Πάνο Γιαννακόπουλο.

Κάποιοι λένε ότι τα πρόσωπα προβολής βγάζουν τρελά λεφτά!

Δεν βγάζω πολλά λεφτά. Είμαι καταναλωτής. Θα αγοράσω κιθάρα, θα κάνω ένα ταξίδι. Σίγουρα υπάρχει η αίσθηση ότι, από τη στιγμή που ξέρουν το πρόσωπο και το όνομά σου, είσαι πλούσιος. Αυτό όμως δεν ισχύει. Άλλα λεφτά βγάζω εγώ και άλλα ένας τραγουδιστής πίστας που του πετούν λουλούδια.

Εσύ όμως απέρριψες συνειδητά την προοπτική να γίνεις τραγουδιστής πίστας και να σου πετούν λουλούδια. Είχες αρνηθεί προτάσεις νυχτερινών κέντρων.

Τι είδος της μουσικής που πρεσβεύω, δεν συνάδει με αυτό το μοντέλο. Έχω μεγαλώσει με συναυλίες και αγγλόφωνη μουσική. Δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω κάτι που δεν είναι στην κουλτούρα μου. Δεν το υποτιμώ και αυτό μια χαρά κουλτούρα είναι, αλλά διαφορετική από τη δική μου. Έχω όντως απορρίψει προτάσεις, γιατί αισθανόμουν σαν τη μύγα μες το γάλα.

Άρα αρνήθηκες το χρηματικό δέλεαρ του τραγουδιστή της πίστας.

Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Ήδη αισθάνομαι ότι έχω προχωρήσει σε συμβιβασμούς. Η μουσική που θα ήθελα να υπηρετώ κανονικά είναι πιο εναλλακτική. Όμως είμαι ικανοποιημένος και με αυτό που κάνω. Έχω βρει τον τρόπο και τα ισορροπώ.