Μύκονος: Ετοίμαζαν μεγάλη ληστεία σε βίλα επώνυμου

Μύκονος

Αναζητούν στο «Νησί των ανέμων» τους συνεργούς του άνδρα που συνελήφθη στον Πειραιά με ένα μικρό… οπλοστάσιο στην κατοχή του.

Η επιχείρηση… «Βερμούδα» της ασφάλειας Αττικής σε πλήρη εξέλιξη στη Μύκονο, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι οργανωμένες ληστρικές σπείρες που δρουν στην «βάρια μηχανή» του ελληνικού τουρισμού. Τα τελευταία χρόνια οι οργανωμένες σπείρες έχουν βρει πρόσφορο έδαφος «εργασίας» στο νησί, καθώς το χρήμα κυκλοφορεί άφθονο στην Μύκονο και παράλληλα οι διακοπές και οι ξέφρενοι ρυθμοί διασκέδασης στο «ασπρονήσι» κάνουν τους έχοντες πιο απρόσεκτους και χαλαρούς, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται αυτόματα σε εύκολους στόχους για τους επιτήδειους.

Ήδη τα κρούσματα, είτε κλοπών σε πολυτελείς βίλες, είτε ληστειών ακόμα και στη μέση του δρόμου είναι αυξημένα, παρά το γεγονός πως τόσο οι τοπικοί αστυνομικοί, όσο και το κλιμάκιο από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ήδη έχουν καταφέρει να συλλάβουν αρκετούς από τους παράνομους που δρούσαν στο νησί, ακόμα και μέλη της Ιταλικής Μαφίας.

Ωστόσο και όπως όλα δείχνουν, οι συμμορίες έχουν βρει «πεδίο δόξης λαμπρό» για τις δραστηριότητες τους, ανανεώνοντας συνεχώς τα πρόσωπα που δρουν στη Μύκονο ξαφρίζοντας τους «φορτωμένους» τουρίστες του νησιού.

Τελευταίο περιστατικό που έχει σχέση με το «Νησί των ανέμων» και τη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι συμμορίες, η σύλληψη πριν από τρεις μέρες ενός 33χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για Μύκονο, καθώς βρέθηκαν στις αποσκευές του ένα μικρόοπλοστάσιο, σύνεργα διάρρηξης και ποσότηταναρκωτικών.

Ο 33χρονος Έλληνας είναι παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, καθώς -πληροφοριακά- είχε απασχολήσει κατά καιρούς τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας για υποθέσεις κλοπώναπό αυτοκίνητα, αλλά και ληστείες.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 33χρονος μαζί μ’ άλλους τρεις Έλληνες ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, έχουν δημιουργήσει συμμορίαπου δρούσε στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συνεργοί του συγκεκριμένου νεαρού βρίσκονται ήδη στη Μύκονο και πλέον το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στο «Νησί των ανέμων», πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους, καθώς εκτιμάται πως προετοίμαζαν κάποια σοβαρή ληστρική επιδρομή, ίσως σε βίλα κάποιου επώνυμου επισκέπτη του νησιού και για το λόγο αυτό είχαν παραγγείλει από το συνεργό τους το μικρό οπλοστάσιο και τα διαρρηκτά εργαλεία.

Πηγή: newsit.gr